Češky, které před dvěma lety unesli, jsou prý volné a doma. Oficiální potvrzení přišlo od premiéra

28.03.2015 9:28

Češky Hana Humpálová a Antonie Chrástecká unesené v roce 2013 v Pákistánu jsou na svobodě. Informovala o tom dnes turecká média. Turecká zpravodajská agentura Anadolu uvedla, že ženy v pátek překročily turecké hranice. Na vyjednávání o jejich propuštění se prý dva měsíce podílela turecká charitativní organizace IHH. České Ministerstvo zahraničních věcí zatím informaci o propuštění žen nepotvrdilo.

Češky, které před dvěma lety unesli, jsou prý volné a doma. Oficiální potvrzení přišlo od premiéra
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

Turecká média zveřejnila fotografie propuštěných Češek, z nichž je zřejmé, že obě ženy jsou v pořádku. Vypadají unaveně a pohuble, ale stojí na nohou a nezdá se, že by byly zraněné.

"Pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsem tady. Dokonce i teď se bojím, že je to jen sen," citovala agentura Anadolu Antonii Chrásteckou.

Dvě Češky byly uneseny v jihozápadní pákistánské provincii Balúčistán v březnu 2013. Přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu jako turistky. Cílem jejich cesty byla Indie. Z místa únosu je skupina osmi až deseti ozbrojenců odvezla terénním automobilem. Únosci s sebou vzali i policistu, jenž ženy doprovázel, později ho ale vysadili a ponechali si jeho zbraň.

Informaci o jejich propuštění potvrdil premiér Bohuslav Sobotka. Ten navíc doplnil, že obě již v sobotu ráno dorazily do Česka a nyní jsou se svými rodinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…