Český miliardář: Migraci podporují jen mladí šílenci. Migranti nepracují. Zastavit! Za teror odpovídá EU

31.08.2017 7:20

Miliardář Jiří Šimáně varuje v dnešních Lidových novinách před migrační politikou Evropské unie. Ta je podle jeho slov impotentní a Evropě tak hrozí ztráta identity.

Český miliardář: Migraci podporují jen mladí šílenci. Migranti nepracují. Zastavit! Za teror odpovídá EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapalování svíček za oběti teroristických útoků v Paříži

„Šílenci bez životních zkušeností, kteří žijí s utopickou myšlenkou rychlé integrace masy imigrantů jsou oproti mlčící většině obyvatel mnohem hlasitější,“ varuje před důsledky neřízené migrace Šimáně. Podle jeho slov Evropa ještě není ztracená, je však důležité, aby konala.

Šimáně se v rozhovoru vyjádřil také k požadavkům kvót. „Požadavek kvót vychází z naprosto mylného a utopického předpokladu, že Evropa bude schopna integrovat miliony migrantů s naprosto rozdílným sociálním, ekonomickým a etnickým zázemím,“ uvedl Šimáně a popsal situaci v Německu, které dosud přijalo přes 1,2 milionu uprchlíků.

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

„V polovině minulého roku psala kancléřka Angela Merkelová třiceti největším německým korporacím, ať přijmou více uprchlíků, neboť jich do té doby z 1,1 milionů přijali 54, z toho 50 jich přijala německá pošta. Agentura Reuters loni v listopadu zase uvedla, že z 1,1 milionu našlo zaměstnání pouze třináct procent z nich, přičemž hlavní bariérou je vzdělání, jazyk a mnohdy i chuť se učit. Cílem Německa je během následujících pěti let pracovně začlenit polovinu všech migrantů. I kdyby k tomu došlo, co bude dělat v Německu ta zbývající polovina? Má snad Německo k dispozici třeba 600 tisíc volných bytů? Nebo je chce integrovat na ubytovnách? K jakým sociálním a jiným konfliktům to povede?“ zeptal se Šimáně.

O politice EU pak Šimáně hovoří velmi kriticky. Nazývá ji nezodpovědnou a impotentní vedenou pod pláštíkem humanistických hesel. „Dává vydělávat miliardy zločineckým skupinám a je také jedním z důvodů rozpohybování obyvatel zemí Středního východu a Afriky. A pak je tu ještě Afghánistán, Pákistán... Politický šíbr Jean-Claude Juncker a naivní Federica Mogheriniová se stali tragickými figurkami v situaci, kdy Evropě reálně hrozí ztráta identity,“ řekl jasně Šimáně.

Jediný možný způsob, jak pomoci, je podle Šimáněho pomáhat přímo v zemích, kde jsou konflikty a odkud lidé přicházejí. „Bude to stát rozhodně méně peněz nežli úplatky různým státům či skupinám za to, aby uprchlickou vlnu ‚zmírnily‘. A navíc to budou finanční prostředky, které budou mnohem smysluplněji využity. Tím jsem si jist,“ uvedl jasně.

A velmi rázně odpověděl také na to, kdo nese odpovědnost  za mrtvé po teroristických útocích v Evropě. „Pro mě je to vedení Evropské unie a politická reprezentace velkých evropských států, která nepochopila vážnost situace a myslí si, že se hesel typu ‚Nebojíme se!‘ anebo ‚Neporazí nás!‘ někdo zalekne a dá pokoj,“ řekl. 

Závěrem pak také zkonstatoval, že po celé Evropě se dnes pohybují možná desetitisíce lidí bez dokumentů, screeningu či nějaké další kontroly. „Tuto situaci musí dostat Evropská unie co nejdříve pod kontrolu,“ uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…