Český národ prý zaniká pod palbou EU

05.07.2016 11:12

Téměř sedmadvacet let po sametové revoluci český národ zaniká, varuje politolog Alexander Tomský. Zásadním způsobem k tomu dle něho přispěl vpád tzv. kulturního marxismu posílený politikou EU.

Český národ prý zaniká pod palbou EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog a nakladatel Alexandr Tomský

Tomský uvádí, že je u nás patrná ztráta mezigenerační soudržnosti a národní kultury, jež by mohla všechny – podobně jako to kdysi dělalo náboženství – spojovat. „Tvrdí se, že rozpad společnosti je důsledkem takzvané normalizace a špehování komunistického státu osmdesátých let. Nemohu soudit, když jsem tu nežil, politické potlačování národní identity ale probíhá i v západní Evropě a lidé se už všude bouří,“ upozorňuje politolog.

K velmi zásadní proměně společenské mentality dle něho došlo otevřením hranic a vpádem západní politické ideologie tzv. kulturního marxismu posílené politikou Evropské unie.

Tomský poukazuje na to, že zatímco v devadesátých letech byla mládež spíše liberální a pravicová, dnes se spíše pohybuje v mantinelech politické korektnosti, která nabízí aktivistickou politickou víru a mnohdy i kariéru. „Proti ní pak stojí často bezradný, zdravý, leč statický rozum, případně konzervativní skepse, naštěstí ve střední Evropě stále ještě většinová,“ nastínil politolog současnou situaci.

Podle Tomského je důležité, abychom se nedali zmást podvratnou multikulturní tolerancí a antidiskriminační ideologií. Ta je totiž prý namířena proti samé podstatě lidské přirozenosti, prosazuje promiskuitu v sexuální výchově dětí, podporuje rozvody a napadá autonomii rodiny či soutěživé školství. Vedle toho se také údajně snaží budovat společnost skupinových práv a kvót, vymýšlí zničující inkluzi postižených ve školství, zakazuje diskusi a balamutí rozum umělými problémy a konflikty. „A to vše na bázi jakési nadkřesťanské lásky k člověku a univerzálnímu lidstvu, ve skutečnosti jde o kult bezuzdného individualismu a útok na většinovou soudržnost,“ vysvětlil politolog v komentáři pro Echo 24.

A Evropská unie? Tu prý tato ideologie postavila jako harmonizační projekt směřující k pluralitní společnosti. Ve skutečnosti ale směřuje k bezprizorné mase bez domova národního státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …