Český řidič vyfasoval v Británii extrémní trest. Nevědomky přivezl v autě uprchlíky. Tím to ale vůbec neskončilo

27.08.2018 15:56

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se rozhodl zasáhnout ve prospěch českého řidiče Tomáše Němce, který dostal vysokou pokutu za to, že přivezl do Velké Británie 14 migrantů. Podle Zdechovského není možné trestat řidiče, který prý o migrantech v náklaďáku nevěděl, a nechat bez trestu ty, kteří vědomě porušili zákon a nelegálně vstoupili na půdu Evropské unie.

Český řidič vyfasoval v Británii extrémní trest. Nevědomky přivezl v autě uprchlíky. Tím to ale vůbec neskončilo
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Řidič Tomáš Němec dostal pokutu 8400 liber, asi 240 tisíc korun, za to, že v roce 2016 do Velké Británie dopravil 14 uprchlíků z Eritreje. Zároveň řidiče čekal zákaz vstupu na půdu Velké Británie. O Němcově kauze v sobotu informovala televize Prima. Podle Němce by taková pokuta byla v podstatě likvidační pro celou jeho rodinu, protože se jedná o jeho roční plat.

Do kauzy se ale vložil europoslanec Zdechovský, který dosáhl toho, že se pokuta notně snížila a řidič znovu smí cestovat do Velké Británie. Němec za to poděkoval jak Zdechovskému, tak televizi Prima, která jeho případ medializovala.

Zdechovský však na sociální síti facebook sdělil, že hodlá zajít ještě dál. Chce nechat pokutu úplně zrušit.

„Dnes v hlavních zprávách přinesla TV Prima případ Tomáše Němce, řidiče kamionu, který dostal pokutu 8500 liber a zákaz vstupu do Velké Británie za 14 migrantů, kteří mu nalezli do nákladového prostoru. Po zveřejnění reportáže a mojí intervenci byla pokuta snížena na 600 liber a odvolán zákaz vstupu. Budeme chtít úplné zrušení pokuty a systémové řešení celého problému. Pokutovat nevinné řidiče za údajné pašeráctví a migranty nechat beztrestně odejít, je nesmysl!“ zdůraznil Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…