Český rozhlas má prozatímního ředitele

03.11.2015 14:00

Český rozhlas dnes vydal tiskovou zprávu, ve které informuje o nástupu nového prozatímního ředitele. Tím se stal ing. Karel Zýka, který dosud plnil funkci ředitele Odboru techniky ČRo. Zýka v tiskové zprávě poděkoval za důvěru.

Český rozhlas má prozatímního ředitele
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Rád bych tímto poděkoval Radě ČRo za důvěru, nominaci a za zvolení do funkce prozatímního ředitele Českého rozhlasu,“ uvedl Zýka a vyjádřil se, že jeho cílem je pomoci ČRo „překlenout náročné tříměsíční období na přelomu roku.“

V plánu má prý uzavřít hospodaření ČRo za letošní rok a pokračovat v digitalizaci vysílání. „Klíčovým tématem pak bude sestavení rozpočtu na rok 2016.“ V Českém rozhlase podle něj vše funguje, jak má, a jeho provoz odpovídá náročným standardům.

„Funguje v něm také skvělý tým lidí, na který se mohu spolehnout,“ uvádí v tiskové zprávě Zýka a zároveň dodává, že na tom nechce nic výrazně měnit. Zýkův hlavní cíl je předat ČRo do rukou nově zvoleného ředitele v dobrém stavu.

Karel Zýka je veterán médií, který dříve pracoval jako technický ředitel Rádia Alfa. V Českém rozhlase pracoval již dříve na pozici ředitele Úseku komunikace. Následně šest let pracoval v Televizi Prima a svoje dosavadní zkušenosti tak může zužitkovat ve své nové funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…