Čest práci. Nebudeme béčkem ČSSD, my máme být ti akční. Filipův vyzyvatel Skála to na sjezdu rozbalil

14.05.2016 16:45

Vyzyvatelem současného předsedy KSČM Vojtěcha Filipa je na IX. sjezdu strany třiašedesátiletý filozof Josef Skála.

Čest práci. Nebudeme béčkem ČSSD, my máme být ti akční. Filipův vyzyvatel Skála to na sjezdu rozbalil
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

„Chci předně poděkovat všem, kteří se nebáli ukázat kuráž, přijít s alernativou a dokázali to nominacemi. Jsem vám zavázán,“ řekl úvodem Skála.

„Abych se vymezil vůči všem narážkám, že někteří z nás jsou nepřejícníci a negativisté, dovolím si shrnout úspěchy strany lakonicky. My jsme na území NATO rekordmanem. Když sečtete naše pozice v národním parlamentu, Evropském parlamentu a v krajských vládách, tak druhá komunistická strana neexistuje. A k tomu si můžeme blahopřát,“ pokračoval Skála s tím, že komunisté jsou stranou, která chce jít stále dopředu.

„A proto se musíme dívat otevřeně na fakta a tendence, které vyžadují zamyšlení. Situace se dramaticky změnila a mění dál. Osmdesát procent české veřejnosti je k současným poměrům postaveno kriticky,“ tvrdí Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Podle něj je velmi vážným varováním například to, že témata v českých ulicích opanovává populistická pravice. „Utíká nám jedno téma za druhým. Příklad, který uvádím jako krystalický a velmi drastický. Co víc je tématem radikální levice než rozkrádání veřejných financí. Je normální, aby na tématu profitoval miliardářův fanklub? Mně to přijde nenormální?“ ptal se. 

„A reagujeme správně na uprchlickou krizi? Je to opravdu tak, že se musíme nechat tlačit do role užitečných idiotů, kdy si vybíráme ze dvou špatných řešení?“ otázal se dále Skála. „O následcích již mluví každý, my musíme jít blíž k podstatě, k příčinám. Ale ne že to bude rozhovor sekty za zavřenými dveřmi. A tu šanci dnes máme. Musíme se do ní pustit,“ řekl. Mediální obraz strany je podle něj mdlý a mělký. „Lidé potřebují jiný obraz KSČM,“ hřímal. 

Sjezd KSČM ŽIVĚ:

„Čím víc lidé uvěří, že KSČM je alternativou, tím víc nás budou volit. Musíme přidat na solidaritě. Musíme tlačit i na vlastní vládu,“ dodal. „Pojďme si slíbit, že oslovíme velkou většinu a staneme se iniciátorem budování většinového bloku, tedy dokud je čas,“ řekl dále.

Následně podpořil, aby úspěch v krajích byl reflektován zvoleným zástupcem v ústředním výboru strany. 

„Najděte odvahu volit podle svého rozumu a srdce. Nenechte se řídit esemeskama,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…