Cesta do pozadí: Zelený Raoul slaví dvacet let novou knihou Štěpána Mareše

06.05.2014 19:07

To nejlepší z necelých dvou desetiletí seriálu Zelený Raoul najdou čtenáři v nové knize Štěpána Mareše s názvem Cesta do pozadí. Při příležitosti tisícího dílu, jehož narozeniny oslaví seriál v červnu, byla v pondělí kniha s výběrem toho nejlepšího pokřtěna.

Cesta do pozadí: Zelený Raoul slaví dvacet let novou knihou Štěpána Mareše
Foto: Štěpán Mareš
Popisek: Vtip Štěpána Mareše

Na křtu v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí se sešlo na 60 lidí, autoři i kmotři Ondřej Hejma a Ivo Šmoldas. „Vydáváme výběr toho nejlepšího za posledních dvacet let, co by mohlo čtenáře zajímat. Je to také poděkování Marešovi a jeho kolegům, kteří píší seriál každý týden, což je zápřah,“ řekl redakci Jaroslav Kotouč z nakladatelství Olympia, které se spolu s vydavatelem časopisu Reflex rozhodlo knihu dostat na prodejní pulty.

Na křtu nechyběly ani známé osobnosti jako hokejista Dominik Hašek, a mezi hosty pochodoval sám Zelený Raoul v životní velikosti. „Stojí za to se do knížky podívat, jsou v ní také bonusy v podobě kreseb Štěpána Mareše, které se k Zelenému Raoulovi nevztahují. Na nich je vidět, jak dobrý je kreslíř. Sám seriál čtu, když mi vyjde čas, a je vidět, jak se během dvaceti let vypracoval,“ vysvětlil Jaroslav Kotouč.

Zeleného Raoula už bezmála dvě desítky let tvoří Štěpán Mareš spolu s uskupením HRUTEBA – Janem Hrubým, Milanem Tesařem a Tomášem Baltýnským a vychází v časopisu Reflex. Kreslený komiks po celou dobu satiricky komentuje politické a veřejné dění v České republice.

„Zelenému Raoulovi přeji dalších dvacet let, aby je ve zdraví přežil. Aby byl stále kreativní a přístupný pro mladé generace,“ dodal Jaroslav Kotouč z nakladatelství Olympia, které v rámci akce Svět knih Praha 2014 oslaví 60 let své existence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zuk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …