Čeští Afričané varují: Imigranti budou nevděční

25.05.2016 10:19

Lidé, kteří přišli do Česka z Afriky, celkem chápou současnou obezřetnost vůči imigrantům. Server Týden.cz přináší názor Afričana žijícího v Ostravě, podle kterého je český postoj pochopitelný a pokud jde o imigranty, skutečně je důvod k obavám. A není prý rozhodně jediný, kdo si to myslí.

Čeští Afričané varují: Imigranti budou nevděční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do Česka přiletělo dalších 23 křesťanských uprchlíků z Iráku. Dočasný domov najdou v Praze Braníku a ve Smilovicích na Frýdecko- Místecku

„Vláda je opatrná, ale to je dobře,“ myslí si Manuel Abílio Afonso. Pochází z Angoly, odkud jeho rodiče utekli a on sám se narodil v Kongu, kde jeho rodiče v té době žili v exilu. V roce 1991 přijel do Československa, v Ostravě vystudoval stavební průmyslovku a k Ostravě se také hlásí.

Nemyslí si také, že by se Česko nějak vymykalo ostatním a projevovalo extremisticky. „Česká republika je konzervativní země a má z uprchlíků strach, což mi nevadí. Podle mě na stanovené kvóty reaguje dobře,“ komentuje české odmítání bruselských nápadů na přerozdělování.

Podle webu Týden.cz mnoho Afričanů usazených v naší zemi postoj Čechů chápe a neobviňuje je z xenofobie. Právě znalost afrického prostředí přitom k jejich názoru celkem podstatně přispívá. „Mezi uprchlíky jsou lidé, kteří se ani za vlídné přijetí nedokážou odvděčit. Ti lepší z nich se navíc budou chtít dostat do Francie nebo Velké Británie,“ varuje Manuel Afonso.

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…