Čeští myslivci nejsou škodná, paní eurokomisařko, vzkazuje Radek John

17.05.2014 17:04

„Evropská unie už opravdu neví, jak by lidem znepříjemňovala život,“ stěžuje si lídr kandidátky Věcí veřejných do eurovoleb Radek John. Nelíbí se mu chystané nařízení evropské komisařky Cecilie Malström, které omezuje držení zbraní i sportovním střelcům, myslivcům či sběratelům zbraní.

Čeští myslivci nejsou škodná, paní eurokomisařko, vzkazuje Radek John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

„Plán eurokomisařky představuje tedy hrozbu pro všechny české myslivce, k nimž se hodlá chovat jako ke škodné,“ píše John ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Malström chystá zavést zákaz dlouhých i krátkých samonabíjecích zbraní, nutnost povolení i na zbraně kategorie C a D, zavedení omezení kapacity zásobníků i střeliv, úplný zákaz „dekoračních” a signálních zbraní či zákaz soukromého přechovávání zbraní.

Mluví se také o biometrickém jištění, tedy přizpůsobení, díky kterému zbraň bude moci použít pouze jeden člověk, a to majitel zbraně se správnými otisky prstů. John však upozorňuje, že to zbraně prodraží řádově o 20 až 30 tisíc korun a učiní jejich použití v okamžiku nouze zdlouhavější a méně spolehlivé.

Celý text ZDE

„Nepůjde o nic jiného než o likvidaci českých myslivců, pro něž jejich koníček začne být příliš drahý. A důsledky? Přemnožená zvěř, škody na úrodě, častější srážky vozidel se zvěří, celkový úpadek českého myslivectví s hlubokou tradicí. Tato rizika si zřejmě bruselská byrokratka neuvědomuje,“ zlobí se John a dodává, že zablokování plánu Cecílie Malström považuje za jeden z klíčových bodů svého programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…