Čeští policisté jsou rasističtí. Na vnitru je tlupa zakomplexovaných rasistů, píše Karel Dolejší kvůli naší údajně přísné imigrační politice

31.08.2015 11:09

Redaktor levicového serveru Britské listy Karel Dolejší se rozhodl na převládající nepřátelský postoj české veřejnosti vůči uprchlíkům reagovat pár poznámkami. Snaží se jimi přesvědčit o tom, že je dobré imigrantům pomáhat.

Čeští policisté jsou rasističtí. Na vnitru je tlupa zakomplexovaných rasistů, píše Karel Dolejší kvůli naší údajně přísné imigrační politice
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Upozorňuje například na to, že „svobodné a neválčící“ země kolem Sýrie „už jsou plné až po střechu“, každý měsíc se tam snižuje životní standard těch, kdo tam zůstali; děti už nechodí do školy, ale do práce, protože není na jídlo.

„Notabene kolem Sýrie už ve skutečnosti nejsou svobodné a neválčící země, třebaže 85 % uprchlíků v nich nadále zůstává. V Turecku a Libanonu se válčí, Jordánsko se účastní leteckých operací, politicky je všude situace velmi vypjatá,“ podotýká. Podobná situace prý panuje kolem Eritreje, odkud přichází druhý největší počet žadatelů a azyl v Evropě.

České ministerstvo vnitra prý bezohledně tlačí na omezení imigrace

Pokládá si také otázku, jak zjistit, kdo za čím míří, když se člověk nedostane do země, kde se to slušně posoudí. „ČR například se svými procedurami tuto otázku slušně neposoudí, mnoho let vnitro tlačí zcela bezohledně na omezení migrace, mnoho lidí bylo od nás vráceno do zemí, kde čelí útlaku nebo hrozbě mučení či rovnou zabití,“ stýská si s povzdechem, že Čechům je to většinově úplně jedno a „mrtví Afričané nebo Kavkazané jako důsledek činnosti tlupy zakomplexovaných rasistů na vnitru je netrápí“.

Tvrdí také, že příslušníci policie jsou rasističtí. „...o jejich rasismu se lze přesvědčit velmi snadno, i pokud jste ‚normální slušný‘ cizinec žijící dlouhodobě v ČR a musíte docházet na cizineckou policii vysvětlovat různé neuvěřitelné věci,“ tvrdí.

Podivuje se například i tomu, že uprchlík nesmí mít peníze. „A když je má, tak je to prosím důkaz čeho? Že chce zneužívat sociální systém a žít z dávek?“ pokládá si ironickou otázku.

Celý text je ZDE

Počet uprchlíků má vzrůst až na 3000 denně

Na jiném místě přinášejí Britské listy překlad článku, který vyšel na webové stránce britského listu The Guardian. Text chválí německou kancléřku Angelu Merkelovou za její vstřícný přístup k uprchlíkům.

V článku se také poukazuje na to, že podle OSN budou počty uprchlíků v nadcházejících měsících vzrůstat. Prý až 3000 lidí bude denně riskovat život ve snaze se dostat do Evropy.

Namísto Velké Británie dávají uprchlíci přednost Německu. Za poslední rok požádalo v Německu o azyl asi 300 000 lidí, což je dvanáctkrát více než v Británii.

Kdyby se to, co se děje v Německu, stalo v Británii, nastala aby nepředstavitelná hysterie

Během roku 2015 stoupne počet žadatelů o azyl v Německu na 800 000.

Kdyby se to stalo v Británii, nastala by prý nepředstavitelná hysterie. Protiimigrantská strana UKIP by získala možná více než 100 poslanců ve sněmovně. Drtivá většina obyvatelstva by chtěla, aby Británie odešla z Evropské unie. „Všichni by řvali požadavky na stále hermetičtější uzavření britských hranic, na stavbu masových vazebních středisek pro imigranty a pro násilnou deportaci statisíců imigrantů, britští konzervativci a jejich spojenci v tisku by se velmi blízko a velmi nebezpečně přiblížili nejtemnějšímu období v evropské historii,“ píše dále The Guardian.

A přesto kancléřka Merkelová navštívila minulý týden středisko pro žadatele o azyl v Heidenau ve východním Německu, kde došlo o několik dní předtím k ultrapravicovým nepokojům.

Být zemí, do které se chce přistěhovat tolik lidí, může být zdrojem hrdosti

„Nebudeme tolerovat ty, kteří zpochybňují důstojnost jiných lidí,“ řekla a stála před transparenty, obviňujícími ji, že je „zrádkyně lidu“. „Nebudeme tolerovat ty, kdo nejsou ochotni pomoci tam, kde z právních i z humanitárních důvodů je pomoc na místě.“

Merkelová také tvrdí, že být zemí, do které se chce tolik lidí přistěhovat, může být zdrojem hrdosti. Německá kancléřka chce ponechat Evropu a Německo otevřené, vítat legitimní žadatele o azyl na základě společné lidskosti, zatímco chce zabránit zneužívání systému a udržet stěhování lidí zvládnutelné. „Což vyžaduje celoevropskou reakci. Zatím ji její voliči a její tisk podporují,“ podotýká The Guardian.

Velké civilizace byly definovány tím, že byly otevřené imigrantům

S uvedenými slovy Merkelové souhlasí. „Ať už hovoříme o římském či o britském impériu, o Benátkách v 15. století či o New Yorku či Londýně ve 20. století, velké civilizace a dynamická města byla vždycky definována tím, že jsou otevřena vůči imigrantům a uprchlíkům,“ píše britský list.

Přiznává také, že imigrace vyvolává destabilizaci, někdy přináší i nevítané tradice, zejména islámský fundamentalismus.

Politici a jejich voliči se nyní budou muset rozhodnout mezi stavěním zdí a elektrických plotů, budováním masových vazebních středisek, organizováním masových deportací na jedné straně a na druhé mezi nalezením způsobu, jak si udržet otevřenost a zároveň rozptýlit strach domácích obyvatel.

Celý text je v češtině ZDE

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…