Čeští policisté odjeli pomáhat na hranici Makedonie a Řecka

12.09.2016 12:57

Pomáhat v Makedonii při střežení zelené hranice s Řeckem dnes odjelo 40 českých policistů. V pořadí již pátý kontingent bude v balkánské zemi do konce října, píše ČTK.

Čeští policisté odjeli pomáhat na hranici Makedonie a Řecka
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Čeští policisté byli doposud od vypuknutí migrační krize na 11 zahraničních misích. Od konce loňského roku působili v Řecku, Slovinsku nebo Maďarsku.

„Ceníme si přátelské pomoci a podpory, kterou Česká republika poskytuje Makedonii v době, kdy moje země a celá Evropa je pod tlakem migrační krize,“ řekl policistům makedonský velvyslanec v Praze Paskal Stojcheski. „Při vaší práci budete mít plnou podporu makedonské policie a vlády,“ dodal velvyslanec.

Čeští policisté budou hlídkovat společně s makedonskými. Úkoly jim bude dávat makedonská strana. Policisté budou střežit hranice zejména u města Gevgelija, které je na hranicích s Řeckem. Jednoho makedonského policistu doprovodí vždy dva čeští. Na řecké straně hranice se ještě nedávno nacházel největší provizorní příhraniční tábor Idomeni, kde žily tisíce lidí. Řecko tento tábor nechalo v květnu vyklidit.

V Makedonii od začátku srpna působil čtvrtý kontingent, který se dnes vrací. Minulý týden odjelo padesát českých policistů do Maďarska, kde nyní střeží hranici se Srbskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…