Čeští vojáci navrátilí z Afghánistánu zapíjeli v hospodě padlé kamarády. Skončilo to rvačkou. A zde je důvod

03.11.2018 19:41

Česká armáda v posledních pár dnech utrpěla několik ran. Do vlasti se vrátila těla čtyř vojáků padlých v Afghánistánu. Rodinám padlých posílají čeští spoluobčané peníze, aby manželkám a dětem alespoň trochu ulehčili v jejich situaci. To však není to jediné, co se v souvislosti se smrtí čtyř českých vojáků v Afghánistánu děje. V jednom z českých podniků kvůli padlým hrdinům došlo ke rvačce.

Čeští vojáci navrátilí z Afghánistánu zapíjeli v hospodě padlé kamarády. Skončilo to rvačkou. A zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Společnost si víc než kdy dřív uvědomuje, že její vojáci působí na zahraničních misích a při plnění svých povinností bohužel také umírají. V posledních pár měsících padli čtyři vojáci. Stali se oběťmi teroristického útoku a střelby jednoho z přívrženců teroristického hnutí Talibán.

Čeští spoluobčané posílají rodinám padlých vojáků v rámci sbírek peníze, aby manželkám a dětem vojáků alespoň trochu ulehčili v jejich nelehké situaci. K hrdinům se vyjádřil i americký ministr obrany James Mattis při oslavách stých narozenin republiky. Zdůraznil, že Američané si nasazení svých českých partnerů váží a smrti českých vojáků litují.

Kvůli smrti českých hrdinů však padaly i tvrdé rány. Rozdávali je vojáci, kteří se vrátili z mise a v Sezimově Ústí v klubu Apollo zapíjeli smrt českých druhů. Podle informací serveru iDnes.cz v noci ze soboty 20. na neděli 21. října došlo před klubem k bitce poté, co jeden z hostů označil vojáky za žoldáky a doporučil jim, aby se vrátili do rozbombardovaného Afghánistánu.

Potyčka, do které se zapojila i ostraha klubu, neměla vážnější následky, ale i tak byla na místo přivolána policie.

„Podle toho, co vím, došlo k hádce, přičemž byli vzpomenuti i kluci, co umřeli v Afghánistánu,“ uvedl pro iDnes.cz velitel útvaru Daniel Cekul. „Jestli se ale někdo dotkl památky vojáků, není se čemu divit. Na druhou stranu, měli by se ovládat. Takové chování nemůžeme podporovat,“ dodal Cekul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…