Chalupa bude se starosty řešit břidlicové plyny

12.03.2012 14:44

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa přijal v pondělí 12. března delegaci starostů z Náchodska, Broumovska a Trutnovska. Zástupci měst a obcí přijeli ministra oficiálně pozvat do svého regionu v souvislosti s možným zahájením průzkumu zásob břidlicových plynů.

Chalupa bude se starosty řešit břidlicové plyny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa na tiskové konferenci

Setkání se starosty je v brzké době plánováno právě na Náchodsku. Situaci okolo projednávané těžby břidlicových plynů chce ministr Tomáš Chalupa řešit přímo se starosty v regionu.

"Názory starostů a jejich výhrady vnímám velmi pozorně. Na toto téma budu se starosty dále hovořit - nabízí se totiž otázka, jestli je zákon o geologických pracích v tuto chvíli schopen reagovat na technologický pokrok a nové situace s ním související a jestli by se neměla vést debata s Ministerstvem průmyslu a obchodu o jeho novelizaci,“ uvedl Chalupa.

Organizací a naplánováním pracovního setkání se zástupci samospráv na Náchodsku, Broumovsku a Trutnovsku pověřil po dohodě s přítomnými starosty ministr poslankyni Zdeňku Horníkovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…