Chceme se ochránit, vzkazují Londýňané vládě. Žádají víc autonomie

28.06.2016 17:48

Londýnský starosta Sadiq Khan vyslal jasný vzkaz konzervativní vládě. Většina Britů sice hlasovala pro odchod z Evropské unie, ale Londýňané hlasovali pro setrvání v Unii. Labouristický starosta volá po rozsáhlejší autonomii pro hlavní město, aby Brexit co nejméně poškodil ekonomiku metropole.

Chceme se ochránit, vzkazují Londýňané vládě. Žádají víc autonomie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Londýn

„Jménem všech Londýňanů žádám nyní větší autonomii pro hlavní město, aby bylo možné ochránit ekonomiku Londýna před nejistotou, která nás čeká, aby byly ochráněny firmy z celého světa, které zde obchodují, a aby byla ochráněna pracovní místa, bohatství a prosperita,“ uvedl Khan podle ČTK.

Desetitisíce lidí se navíc chystají demonstrovat v centru města proti výsledkům referenda. Na sociální síti Facebook přislíbilo svou účast na padesát tisíc lidí. Protestní akce se má odehrát na Trafalgarském náměstí. Zájem o akci projevilo celkem 87 tisíc lidí. Původně se měla demonstrace odehrát dnes, ale organizátoři ji pro obrovský zájem občanů odložili na 9. července.

Akce ponese název „Londýn zůstává“, což má jasně vyjádřit názor obyvatel hlavního města na Evropskou unii.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…