Chceme si nechat od muslimáků lhát? Islám je horší než nacismus, znělo v Teplicích. A pak začali anarchisté křičet o xenofobii... Podívejte se, máme i fotky

19.04.2015 10:14

Dne 18. 4. 2015 se od 15:00 na Hlavním náměstí v Teplicích sešlo zhruba 300 příznivců iniciativy Islám v České republice nechceme. Celé shromáždění uváděla předsedkyně strany Česká Suverenita, Jana Volfová.

Chceme si nechat od muslimáků lhát? Islám je horší než nacismus, znělo v Teplicích. A pak začali anarchisté křičet o xenofobii... Podívejte se, máme i fotky
Foto: Vít Hassan
Popisek: V Teplicích proti muslimům

Jako první z řečníků se slova ujal lídr iniciativy Islám v České republice nechceme, docent Martin Konvička, který svůj projev začal údajným výrokem teplického politika z devadesátých let, který měl říci, že chce Teplice připravit na islamizaci. Martin Konvička dále jako „pozdrav místním“ přečetl dopis egyptského křesťana Karíma, který v něm zmiňoval zabití čtrnáctiletého pákistánského chlapce skupinou mladých muslimů poté, co zjistili, že je křesťan. Dále zmínil nedávnou událost, při které bylo na lodi s převážně muslimskými migranty do Středozemního moře vhozeno dvanáct lidí poté, co se zjistilo, že jde o křesťany.

Martin Konvička se na těchto dvou zločinech z minulého týdne snažil demonstrovat „typický přístup muslimů a odpornou tvář islámu“ a islám označil za brutální a barbarské náboženství. Jako další příklady v souvislosti s islámem zmínil lednové vraždění v redakci francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo a tzv. keňský masakr, při kterém bylo zabito 150 lidí. Ve svém projevu vyzval přítomné, aby nikdy nevěřili tomu, že je islám náboženstvím míru, a přítomný dav upozornil na to, že podle islámu jsou nevěřící, kteří zasluhují zabít proto, aby muslimové mohli odejít do nebe a užívali si tam se svými pannami. Martin Konvička se po svých slovech, kdy četl z údajného dopisu egyptského křesťana, jehož v něm citoval se slovy, že islám je horší než nacismus, dočkal obrovského potlesku publika. Ve svém projevu v souvislosti s Teplicemi uvedl dvě tváře místního islámu.

Jako první zmínil movité lázeňské hosty, kteří se do ničeho nemotají, nikoho neobtěžují, pouze se místních lidí tvrdě straní, jelikož je podle jeho slov považují za podlidi. Jako druhou tvář islámu zmínil nedaleké deklasované komunity chudých lidí, ve kterých podle něj dochází ke všemu, co známe ze západoevropských ghett, tedy k pasáctví, fiktivním sňatkům za muslimy, albánské gangy apod.

Společným jmenovatelem obou tváří islámu má být podle Konvičky odrbání nevěřícího, jak se dá, stranění se ho, chtít pomoci sám sobě na úkor společnosti. Arabské obchody typu řeznictví, či kadeřnictví nazval pouhým začátkem, za další krok označil skupování pozemků a vytváření celých čtvrtí, jež označil za základ budoucí kolonizace.

Konvičkův projev byl narušen skupinkou anarchistů, kteří na demonstraci dorazili s transparentem: „Stop xenofobní společnosti!“. Na demonstraci se jim nelíbila zejména účast zhruba patnácti mladých nacionalistů a směrem k nim pokřikovali hesla: „Fašisti!“ apod. Někteří anarchisté byli v podnapilém stavu a střetu mezi nimi a skupinkou nacionalistů zabránilo až přehrazení ulice policisty.

Skupina anarchistů se následně po domluvě antikonfliktního týmu vydala zpět. Po Martinu Konvičkovi se svým projevem vystoupila exmuslimka Beatrice Radosa, po krátké vsuvce političky Jany Volfové, která zdůraznila, že jsme územím univerzit a katedrál, nikoli mešit a minaretů, se svým poněkud radikálnějším projevem vystoupil další z členů iniciativy Islám v České republice nechceme, Jiří Barták.

Dále následovaly projevy tiskového mluvčího iniciativy IvČRN, židovského řečníka Artura Fišera, a Davida Štěpána, který převážně kritizoval chování muslimů ke zvířatům a ke konci svého projevu k davu hřímal: „Chceme si dál nechat od těch muslimáků lhát?“, „To přece nechceme!“, „Chceme, aby nás okrádali?“, „Chceme, aby nás časem začali beztrestně vraždit?“, „Tak potom máme ale jedinou možnost, říci: Ne, dokud vy se nevzdáte těchto barbarských zákonů, tak tady prostě nemáte, co dělat!“ Celou pokojnou demonstraci zakončil rockový nářez skupiny Hlahol.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Hassan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…