Chcete válku, tak ji tady máte. Na Andreje Babiše padlo trestní oznámení a přibudou prý další

11.07.2017 17:02

Iniciativa Radostné Česko bez EET oznámila podání série trestních oznámení na Andreje Babiše (ANO). Důvodem je údajné podněcování nenávisti. Informoval o tom web Echo24.

Chcete válku, tak ji tady máte. Na Andreje Babiše padlo trestní oznámení a přibudou prý další
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Andrej Babiš dělá přesně to, co dělali komunisté na přelomu čtyřicátých a padesátých let. Vytváří vnitřního nepřítele a říká nepodnikající veřejnosti a zaměstnancům, že ti zlí podnikatelé a malí podnikatelé neplatí daně a všichni kradou,“ kritizoval Andreje Babiše a jeho dřívější vyjádření na tiskové konferenci Radomil Bábek.

Bábek na tiskovce upozornil, že se prý Babiš snaží uchopit moc v zemi. „On tuto zemi nechce spravovat, ale chce jí vládnout. A pokud jí chce vládnout takovým způsobem, jaký předvádí, je potřeba se tomu postavit i v případě, že to nemusí mít konkrétní dopad,“ uvedl s tím, že je nutné Babišovi vzkázat, že si společnost jednání Andreje Babiše nemůže nechat líbit. Bábek se ale sám obává toho, že trestní oznámení nakonec žádný reálný dopad mít nebude.

PODÍVEJTE SE, CO DRZÁ KLÁRA NEDÁVNO VZKÁZALA BABIŠOVI:

Trestní oznámení padla kvůli výrokům Andreje Babiše, které uvedl v médiích v době zavádění EET. Podle podnikatelů a asociací měl Babiš spáchat trestný čin podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. „Andrej Babiš označil podnikatele a živnostníky za zloděje a podvodníky. Nutí nás žít ve světě, který se rozděluje na několik pólů a rozděluje nás to, a to, myslím, není správné. Tohle jsme my Češi již dávno zažili a nechceme to zažít znovu. Trestní oznámení je odpověď na to, co tady provádí. Můžu mu vzkázat asi jen jediné, jestli chce válku, tak ji má mít,“ pustila se podle webu Echo24 na tiskové konferenci do bývalého ministra financí Klára Novotná.

CELÝ ČLÁNEK SI PŘEČTĚTE ZDE.

Té se přezdívá „drzá Klára“ a Babišovy činy komentuje již dlouho, nejvíce pak prostřednictvím svého kanálu na YouTube. Na tiskovku pozvali živnostníci Kláru Novotnou kvůli její kritice EET. Podle Boleslava Buzka, který se tiskovky také účastnil, „pan Babiš vytváří iluzi, že dělá pořádek. Ve skutečnosti však pouze posiluje vlastní pozici a moc“. „Nejde nám o trest, ale o to, aby Babiš dále nepolarizoval společnost a téměř 30 let po revoluci opět nešířil lži a nenávist,“ uvedl Buzek podle serveru Echo24. Trestní oznámení na Babiše byla zatím podána v Praze, Plzni a Ostravě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…