Chcete z nás udělat otroky Afričanů? Šéf lidovců Bělobrádek odpovídal čtenářům

27.04.2016 22:00

Z PROFILŮ Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Prozradil, zda budou lidovci stavět v přímé volbě vlastního prezidentského kandidáta. A nevyhnul se ani otázce, jestli lidovci nechtějí islamizovat Česko.

Chcete z nás udělat otroky Afričanů? Šéf lidovců Bělobrádek odpovídal čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, když ještě byl místopředsedou Sobotkovy vlády

„Pane předsedo, máte ve vašem programu islamizovat Českou republiku?“ ptala se Bělobrádka čtenářka vystupující pod označením pistolnice. Zdá se jí totiž, že přesně touto cestou jde vláda např. ve Švédsku. A pokud by snad chtěli lidovci v Česku prosadit totéž, měli by se napřed zeptat občanů v referendu, „jestli se chtějí stát do budoucna otroky, kteří budou vydělávat a krmit přivandrovalce z Afriky a Blízkého východu, kteří dělat nebudou“.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Místopředseda vlády odpověděl krátce a jasně. „Pěkný den, nemáme a dělat to nechceme. Máte špatné informace.“ Téže čtenářce pak vzkázal, že vláda nechystá žádný únikový plán na opuštění země a nenechá tady občany na pospas radikálům, aby jim řezaly hlavy. V tomto duchu se totiž pistolnice vyjádřila a Bělobrádek se nejprve ptal, zda nejde o žert. Pokud ne, tak je prý podobná úvaha absolutně nesmyslná.

Další odpovědi naleznete zde.

Stejně stručně se vyjádřil také k otázce, zda budou lidovci v příští přímé volbě stavět vlastního prezidentského kandidáta. „Já to nepředpokládám,“ napsal pouze krátce místopředseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…