Chci vrátit pojmu vlastenectví původní význam, oznámil Topolánek

12.12.2017 16:32

Na obranu svobody, vnější i vnitřní bezpečnost či na pomoc lidem, kteří si nemohou sami pomoci, by se chtěl zaměřit v domácí politice kandidát na prezidenta Mirek Topolánek. Chtěl by se zastat živnostníků a vrátil by vlastenectví původní význam. Přál by si, aby lidé byli hrdí na svůj stát a národ. Armáda by se podle něj měla rozšířit a získat zpět bojeschopnost. Topolánek to dnes řekl na tiskové konferenci. Zprávu přinesla ČTK

Chci vrátit pojmu vlastenectví původní význam, oznámil Topolánek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Mirek Topolánek na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Voliče chce bývalý ministerský předseda přesvědčovat v domácí politice heslem „Za svobodu se musí bojovat“. Topolánek poznamenal, že každý člověk se musí cítit být součástí hrdého národa a mít víru ve svůj stát. Zároveň musí cítit, že stát chrání jeho děti, rodinu, bezpečnost i státní suverenitu. „Určitě nechci šířit blbou náladu, chci podpořit národní sebedůvěru a zdravé vlastenectví. Chci vrátit vlastenectví původní význam, to není sprosté slovo,“ řekl.

Český stát podle něj musí bojovat za své občany, když se dostanou do tísně doma i v zahraničí. Lidé by měli být hrdí na český pas či korunu.

Topolánek chce podpořit lidi, kteří pracují, chtějí pracovat nebo pracovat nemohou. Zdůraznil, že určitě nepodpoří „černé pasažéry a parazity systému“, kteří pracovat nechtějí. Zaměřit se chce na podporu živnostníků, které považuje za ohroženou skupinu.

Chce se také věnovat podpoře veřejného školství a přístupu ke vzdělání. Stát by podle něj měl daleko výrazněji umožnit mladým lidem studovat v zahraničí.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

V otázce bezpečnosti poznamenal, že chce silnou armádu schopnou bránit českou samostatnost. Armáda by podle něj měla mít alespoň 30.000 vojáků. Poznamenal, že nyní máme elitní jednotky, ale armáda jako celek ztratila bojeschopnost a takzvaný vševojskový charakter. Armádě by ho chtěl vrátit. Zároveň by chtěl posílit policii. Obě složky by podle něj měly být připraveny chránit české hranice, pokud by selhala ochrana společné schengenské hranice.

Za své osobní téma označil právo každého „být offline“. Nikdo podle něj nemůže být nucen používat televizi, platební karty a další moderní prostředky, pokud z jakéhokoli důvodu nechce. Jako výraz svobody chce také zachovat i hotovost.

„Chci garantovat kontinuitu polistopadového vývoje. Nechci dovolit, aby nějaká byrokracie či technokracie nahradila demokracii,“ řekl.

Své sliby voličům by jako prezident prosazoval například setkáváním s ministry nebo účastmi na jednání Parlamentu či vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…