Chcípneš, kurvo komunistická, vyhrožují političce, která protestuje proti islámu

03.02.2015 14:12

Zastrašit chce zřejmě zatím anonymní pisatel předsedkyni České Suverenity Janu Volfovou. V mobilu totiž našla dost nepříjemný vzkaz: „Chcípneš, kurvo komunistická.“ Bývalá poslankyně přiznala, že má obavy. Vulgární textovku dává do souvislosti se svou angažovaností v protiislámské iniciativě. „My, kteří jsme nazýváni xenofoby, nikomu nevyhrožujeme, ale milí sluníčkáři posílají výhrůžky. Ideologie, kterou zastávají, plodí zlo,“ říká Volfová.

Chcípneš, kurvo komunistická, vyhrožují političce, která protestuje proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová

Anketa

Zdeněk Škromach chce být prezidentem. Podpořili byste ho v 1. kole volby?

hlasovalo: 24414 lidí

Bývalé poslankyni ČSSD, dnes předsedkyni České Suverenity Janě Volfové, někdo vyhrožuje. „Přišla mi dnes ráno SMS: „Chcípneš, kurvo komunistická.“ Je to posláno z internetu, takže nelze dohledat, kdo zprávu napsal,“ popsala pro ParlamentníListy.cz Volfová. „Vzhledem k tomu, že se výrazně angažuji v antiislámském hnutí Islám v ČR nechceme, přiznávám, že se poprvé trošičku bojím. Víme, co se děje v islámském světě a jak se trestají lidi, kteří vyjadřují své názory,“ dodala. Volfová sice připouští, že už v minulosti nacházela na e-mailu nebo v mobilu urážky či vulgarity, ale považovala je spíš za politický folklór naší země. Slova, která našla mezi zprávami v úterý ráno, ji ale zarazila. „Proto jsem SMS také dala na Facebook, abych se poradila s dalšími kolegy o tom, co mám dělat. Většina z nich mi radí, abych šla podat trestní oznámení na neznámého pachatele,“ dodala s tím, že se zachová podle rad svých přátel a policii navštíví.

Volfová: Varování, že chcípnu? To se mi ještě nestalo

Jana Volfová se domnívá, že existuje souvislost mezi jejími aktivitami v IvČRN a vulgární SMS. „V sobotu se uskutečnila demonstrace, ze které jsem vyslala vzkaz pro ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka. Chtěla jsem podpořit prezidenta Miloše Zemana v jeho názorech a také jsem vyjadřovala své další postoje. Už jsem leccos zažila, ale varování, že chcípnu? To se mi ještě nestalo,“ vysvětlila. Také na facebookové stránky České Suverenity se už dostaly urážející komentáře. Navíc bývalá poslankyně ČSSD připouští, že není sama, komu v jejím okolí nelichotivé vzkazy přicházejí. „Hlavně si říkám, že my, kteří jsme nazýváni xenofoby nikomu nevyhrožujeme, ale milí sluníčkáři posílají výhrůžky. Svědčí to o tom, že ideologie, kterou zastávají, plodí zlo,“ říká Volfová.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Volfová: Když se bombardovala Jugoslávie, odjela jsem do války

Kvůli výhrůžkám ale Volfová nehodlá své aktivity nijak omezit, ani přibrzdit ve svých proslovech na manifestacích. „Když se bombardovala Jugoslávie a my jsme měli hlasovat v Poslanecké sněmovně o tom, jestli s tím souhlasíme nebo ne, sebrala jsem se a odjela do války, protože jsem chtěla znát názor. Takové věci jako jedna vulgární SMS mě nezastraší. Jsem člověk, který své názory vždy říkal otevřeně. Budu samozřejmě pokračovat ve svých aktivitách dál,“ uvedla Volfová.

Zaorálkovi budou přicházet deštníky

Česká Suverenita aktuálně vybízí k zasílání deštníků na adresu ministra zahraničí. „Líbil se mi vtipný nápad pana prezidenta, že schová pro pana Zaorálka deštník, a my jsme se toho chytili. Vyzvala jsem, aby lidé začali panu ministrovi deštníky posílat,“ řekla Volfová. 5. února se vypraví také ona jeden předat na ministerstvo. „Půjde se mnou řada dalších lidí. Nejde o demonstraci, půjdeme jen předat deštníky. Někdo už ho ale zabalil a poslal. Myslím, že tak pět by jich na ministerstvu mít mohli buď dnes nebo zřejmě zítra,“ popsala. Deštník totiž nosil Neville Chamberlain, který razil ústupky nacistickému vůdci Hitlerovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…