Chládek chce víc peněz pro fotbal. A už ví, jak půjde na Sobotku

16.08.2015 6:05

Exministr školství Marcel Chládek (ČSSD) popsal, v čem jsou si fotbal a politika podobné a v čem se naopak liší. Každý má pocit, že fotbalu i školství rozumí a mohl by to dělat. Na oboje přitom potřebujete řadu znalostí. Liší se v přímosti jednání. Zatímco ve fotbalu se mluví přímo, v politice vám prý nejvíce mydlí schody ti, kteří se na vás usmívají.

Chládek chce víc peněz pro fotbal. A už ví, jak půjde na Sobotku
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Marcel Chládek se stal generálním manažerem fotbalových reprezentací a fotbalových akademií. Jde o nově zřízenou pozici a někdejší ministr školství nikoli poprvé vysvětluje, že nejde o žádnou „trafiku“. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz si stále aktivní středočeský politik posteskl nad tím, že má téměř každý pocit, že školství a fotbalu rozumí, pročež by to mohl dělat. Jenže na oboje potřebuje řadu znalostí a Chládek je prý má, neboť z fotbalu vzešel a v politice působí řadu let. Ve své nové pozici by proto u politiků rád vyjednal více peněz pro fotbal.

„Dříve premiéři a ministři chodil spíše na tenis. Já jsem rád, že za mého působení coby ministra školství chodil premiér na všechny domácí reprezentační zápasy fotbalové kvalifikace. Asi se pan předseda vlády neurazí, když řeknu, že velký podíl na tom má jeho syn, velký fanoušek fotbalu a sportu obecně,“ prozradil exministr školství.

Fotbal dnes dostává 300 milionů korun ročně, ale potřeboval by prý dvojnásobek. Celý sport by potřeboval dvojnásobek. Měly by jít především do fotbalové výchovy mládeže.

Stojí za pozornost, že Chládek vidí mezi politikou a fotbalem jeden základní rozdíl. Ve fotbale si prý lidé říkají věci přímo, třeba i od plic. Naproti tomu v politice najdeme přetvářku ve velkém. „Ve fotbalu to je přímější. Tady se nejde pro nějaké silnější slovo daleko, a když vám někdo leze na nervy, tak mu to rovnou od plic přímo řeknete. Jako mezi chlapy, rovnou vám řeknou – s tím nápadem jdi někam a řeknou také proč. A tím je to vyřešeno, smazáno ze stolu. Kdežto v politice jsem udělal zkušenost, že ti, kteří se na mě nejvíc usmívali, mi nejvíc mydlili schody,“ posteskl si někdejší šéf resortu školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…