Chládek má nové kandidáty na profesuru, problémy neočekává

11.09.2014 18:49

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) dnes přinesl prezidentu Miloši Zemanovi životopisy 64 kandidátů na profesuru. Nepředpokládá, že by u některých z nich měla hlava státu problémy s jejich jmenováním. Průtahy, které prezident činil loni na jaře při jmenování literárního historika Martina C. Putny, byly podle Chládka výjimečné.

Chládek má nové kandidáty na profesuru, problémy neočekává
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

"Myslím si, že všechna jména, která jsem donesl panu prezidentovi skýtají jistotu, že by tam neměl být problém," řekl Chládek po jednání novinářům. Doplnil však, že nechce mluvit za prezidenta, který si nyní všechny životopisy prostuduje.

Na jaře prezident sice jmenovací dekrety podepsal, ale předával je ministr. O tom, jak bude procedura vypadat tentokrát, by měli Zeman s Chládkem informovat na společné tiskové konferenci plánované na konec října.

Chládek s hlavou státu debatoval rovněž o připravované novele vysokoškolského zákona, která je nyní v připomínkovém řízení. Návrh ponechává pravomoc jmenovat profesory v rukou prezidenta, i když se spekulovalo o změně. Ministr z jednání odešel s tím, že ze strany prezidenta neočekává při schvalování této normy problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…