Chládek představil v ČT svou vizi. Ukáže prý Babišovi platy učitelů a ten mu přidá miliardy

31.01.2014 23:01

Nový ministr školství Marcel Chládek plánuje, že bude od ministra financí Andreje Babiše požadovat více peněz pro svůj resort. Chce například zvednout platy učitelů a slibuje si, že když Babišovi ukáže současné platy, rozpočet mu zvýší.

Chládek představil v ČT svou vizi. Ukáže prý Babišovi platy učitelů a ten mu přidá miliardy
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

„Já doufám, že když panu Babišovi vysvětlím, jaké jsou platy ve školství, tak pochopí, že nelze dělat za téměř minimální mzdu,“ vysvětloval v Událostech, komentářích Marcel Chládek. Plánuje totiž Andreji Babišovi ukázat, jak se dají efektivně využít peníze ve školství – a poté mu snad ministr financí přidá.

„Peníze samy o sobě nejsou tím samospasitelným receptem,“ varovala ho ale poslankyně TOP 09 Anna Putnová. Podle ní školství hlavně potřebuje vizi. „Na jedné straně jsou finance, které by potřebovalo školství, a na druhé straně je jasný cíl, kam jdeme – kam směřujeme,“ dodala.

Putnová je zároveň místopředsedkyně výboru pro vědu a vzdělání. Podle jejích slov Chládek zatím podporu učitelů nemá – učitelé vyčkávají a budou sledovat jeho kroky, až pak může jejich podporu získat. „Jeho prohlášení jsou ambiciózní,“ zmínila však poslankyně.

Podle redaktorky LN Radky Kvačkové ale až tak ambiciózní plány novopečený ministr nemá. „Protože to, že se budeme snažit, aby učitelé měli lepší společenský statut, aby se jim zvedly platy, aby se děti dostaly do školy… To jsou věci, které prosazovali všichni,“ vysvětlovala na ČT novinářka. „Myslím, že to české školství na tom není zase tak špatně,“ dodala pak s tím, že nemá pocit, že by čeští absolventi dělali v zahraničí „ostudu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…