Chládkova rigorózní práce splňovala všechny nároky, tvrdí děkanka Filozofické fakulty UK

16.05.2014 18:01

Rigorózní práce současného ministra školství Marcela Chládka (ČSSD), kterou v roce 2006 obhájil na Katedře andragogiky a personálního řízení Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, odpovídala tehdejším požadavkům. V reakci na informace Lidových novin o údajně nevalné kvalitě a příliš malém rozsahu Chládkovy práce to ČTK v pátek sdělila děkanka této fakulty Mirjam Friedová. Od té doby se prý nároky zvýšily.

Chládkova rigorózní práce splňovala všechny nároky, tvrdí děkanka Filozofické fakulty UK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek

Lidové noviny upozornily na to, že Chládkova rigorózní práce na téma Podnikání v dalším vzdělávání má rozsah pouhých 58 normostran. Navíc prý neodpovídá akademickým nárokům a v současné době by podle listu nebyla připuštěna ani k bakalářské obhajobě. Ministr školství, který díky této práci získal titul PhDr., kritiku odmítl.

Práce Marcela Chládka splňovala nároky a vše se řídilo platnými zákony

K žádnému pochybení tehdy nedošlo ani podle současného vedení Filozofické fakulty UK. „Podoba rigorózní práce Marcela Chládka a její rozsah splňovaly nároky kladené tehdy na rigorózní práce, celý průběh rigorózního řízení se řídil tehdy platnými zákony a vnitřními předpisy univerzity," uvedla děkanka v prohlášení zaslaném ČTK, pod nímž je podepsán i rektor Karlovy univerzity Tomáš Zima.

Ze současného pohledu však může tato práce působit nekvalitně, protože požadavky se za osm let, které od Chládkovy obhajoby uplynuly, výrazně změnily. „V průběhu let se postupně nároky na diplomové, rigorózní i disertační práce výrazně zvyšují," doplnila Friedová.

Vedení fakulty v prohlášení upozornilo, že v letech 1999 až 2008 rigorózní řád neurčoval minimální rozsah práce. Až od roku 2010 musí být napsána alespoň na 100 normostran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…