Chlastalo se už od rána, odhaluje Babák poměry ve sněmovně. A padlo jméno

10.04.2014 7:52

Michal Babák, známý poslanec a pokladník Věcí veřejných, sepsal své zážitky ze sněmovny do knihy, ze které na pokračování cituje deník Blesk. Jednou z nejvýživnějších kapitol knihy je pojednání o popíjení alkoholu v Parlamentu. Babák sám prý, co se týče pití, vydrží leccos, ale například sociálním demokratům by prý rozhodně nestačil. No a Miroslav Kalousek je prý ještě úplně jiná liga…

Chlastalo se už od rána, odhaluje Babák poměry ve sněmovně. A padlo jméno
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Michal Babák

Anketa

Podporujete zákaz prodeje alkoholu ve sněmovně?

96%
4%
hlasovalo: 5150 lidí

Poslanecká sněmovna byla podle Babáka panoptikem postav s nejrůznějšími problémy. „Každý druhý poslanec měl u nohy svou kouli. Někdo se topil ve svých úvahách, jiný pil jak duha, další si o sobě myslel, že je plemenný býk, a mnozí by si nechali koleno pro korunu vrtat. Také tam bylo dost těch, kteří si mysleli, že když jsou na čas poslanci, jsou něco víc,“ píše bývalý véčkař.    

Právě problému pití se věnuje dnešní literární ochutnávka v bulvárním deníku. „Nikoho nepřekvapí, že patronem všech pijanů v Parlamentu byl Miroslav Kalousek. Příhod s jeho pitím bylo a je bezpočet. Bylo veřejným tajemstvím, že Kalouskovo kýchnutí v blízkosti otevřeného ohně by mohlo být velmi odvážným, nebo spíš nerozvážným eskamotérským kouskem,“ lze se dočíst v knize o exministrovi, jehož jméno prý Vít Bárta s oblibou komolil na „Koloušek“.

Úplně největší sněmovní pijani se však podle Babáka vyskytovali spíše v klubu ČSSD. „Omlouvám se za ten výraz, ale tam se doslova chlastalo, a kolektivně,“ píše Babák. Červené nosy poslanců podle něj na sněmovních chodbách svítily už z dálky, „jako Machovo ucho v oblíbeném večerníčku“. U „oranžových“ se podle něj s konzumací často začínalo už před obědem. „Předseda klubu Tejc je často svolával na hlasování přímo od `trubek`, kde nasávali už od rána. Podle toho také hlasování i samotné zasedání sněmovny někdy vypadalo,“ dodává Babák.

Ten prý těžko držel krok, i když sám leccos vydržel. „Jeden čas jsem pil hodně, šest i osm piv za den. Přitom mi pivo nedělá dobře,“ prozrazuje na sebe literát. V dalším čtení z jeho pamětí bulvár slíbil odhalit pikanterie o „sexu na sněmovních záchodcích“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…