Chlastám už od rána, protože jsem mluvil v ČT, zahájil poradce TOP 09 a Pirátů. Pak osprchoval Zemana a české muže sprostými slovy

28.03.2017 8:05

Spisovatel, cestovatel, marketingový expert, který v minulosti spolupracoval třeba s TOP 09 a teď pomáhá Pirátům, Jakub Horák poskytl rozhovor serveru E15. V něm se pořádně obul do prezidenta Zemana, ale také do českých občanů, kteří ve společnosti šíří nenávist. Prozradil mimo jiné, proč to dělají. A neváhal přitom použít i pár pěkně peprných výrazů.

Chlastám už od rána, protože jsem mluvil v ČT, zahájil poradce TOP 09 a Pirátů. Pak osprchoval Zemana a české muže sprostými slovy
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Server E15.cz přinesl rozhovor s Jakubem Horákem. Trval prý několik hodin a podle autora byl opravdu zajímavý. Už úvodní větou. „Doraz, kdy chceš. Já už chlastám, vyjadřoval jsem se ráno k HateFree,“ napsal prý Horák ještě před schůzkou. „Hele, já jsem začal pít někdy v jedenáct, už když odešel ten štáb ČT24 kvůli vyjádření o HateFree… Ale to je jen taková výmluva, protože já bych asi začal pít i tak,“ doplnil prý později, když rozhovor probíhal.

Posléze ovšem přešel k závažnějšímu tématu. Lidé podle něj ztratili smysl života, který svým způsobem měli ještě před rokem 1989. Schází nám prý duchovní ukotvení.

„Základní průser tady je, že tu chybí nějaká duchovní rovina. Silnou duchovní rovinu vidíš třeba právě v tom Nepálu nebo Indii. My žijeme v zemi, která není v tuhle chvíli duchovně ukotvená,“ varuje.

Anketa

Postoupí prof. Jiří Drahoš do 2. kola volby prezidenta?

13%
hlasovalo: 13110 lidí

Pod pojmem duchovní ukotvení rozumí víru, že život má smysl. Tu měli naposledy komunisté, kteří občanům říkali, že chtějí vybudovat lepší svět pro děti. Tenhle sen se ale v roce 1989 zhroutil a dnes za něj nemáme náhradu. Ještě v 90. letech 20. století jsme prý věřili, že se podílíme na budování lepšího světa, ale tenhle pocit postupně vyprchal. Češi zjistili, že nejsou ničím výjimeční a to je bolí.

Celý rozhovor naleznete zde.

„A já si myslím, že dnešní svět taky zahlcuje prázdnota, ale ona není definovaná jako nedostatek něčeho, ale naopak jako přebytek věcí. Tady je moc statusů, moc článků, moc názorů. To v nás dělá to, že to ničí vlastní kreativitu a imaginaci,“ pokračuje ve chmurném popisu Horák.

Určitou budoucnost vidí Horák v Pirátech. Proto jim teď také pomáhá. Jde podle něj o stranu, která má detailně propracovaný program v oblasti digitalizace státní správy. Nejlepší by podle Horáka bylo, kdyby Piráti v podzimních volbách porazili třeba ODS. V minulosti Horák kupříkladu připravoval předvolební kampaně TOP 09 či ODS a neúspěšně nabízel své služby hnutí ANO.

Na ztrátě onoho snu o lepší budoucnosti má prý svůj podíl i stávající prezident Miloš Zeman. Svět často posouvali kupředu myslitelé – intelektuálové – a proti těm se Zeman opakovaně vymezuje. Dobře to dokládá případ s dosud nenalezeným článkem Ferdinanda Peroutky. Zeman tvrdil, že Peroutka obdivoval Hitlera, což přesně zapadá do jeho představy zkažených intelektuálů. Článek, který to má dokazovat, sice podle odborníků neexistuje, ale to českého prezidenta netrápí.

„Nejde o to, jaký je Zeman člověk, ale o to, co to dělá nám. Co nám dělá to, že někdo začne mluvit o tom, že Peroutka, který byl v koncentráku, měl vlastně rád Hitlera. On to udělal jenom kvůli tomu, že se domníval, že někde něco četl, a pak se zjistilo, že to tam nebylo. Kurva, ty vole, to je přece normální, že si myslím, že jsem si něco přečetl, a ono to tak není…,“ vypálil Horák na konto prezidenta Zemana.

Podstata celého problému je podle Horáka v tom, že první český prezident Václav Havel byl velkou osobností, zatímco Zeman jí není a nenastoluje žádný pozitivní program. Staví jen na vymezování se proti něčemu, třeba proti uprchlíkům. A právě v tom teď lidé hledají smysl, nový životní cíl – ve vymezování se proti něčemu. Využívají k tomu třeba sociální síť Facebook.

„Píšou to frustrovaný kluci, kteří musí makat pod nějakým stupidním šéfem, píšou to frustrovaný maminy, se kterými manžel už nemrdá, práce stojí za hovno a najednou máš důvod pro co žít. Ten důvod se jmenuje ‚nenávist k těm, kdo jsou jiní‘. Napíšeš něco o islámu a hned máš ‚lajky‘. Nemáš ‚lajky‘ od manžela nebo od někoho jiného, tak je sbíráš jinak,“ předestřel svůj pohled Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…