Chodorkovskij přijel soukromě do Prahy

15.07.2014 10:02

Server Echo24.cz přišel se zprávou, že do Prahy na soukromou návštěvu přijel Michail Chodorkovskij. Podrobnosti prý nejsou známy, ale server zjistil, že se sešel s bývalým ministrem zahraničí za TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Chodorkovskij přijel soukromě do Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Někdejší ropný magnát, ruský podnikatel Michail Chodorkovskij byl nejznámějším politickým vězněm současného režimu Vladimira Putina, připomíná server Echo24.cz. Přesto, že se prý nepodařilo odtajnit program jeho návštěvy Česka, ani její délku, ví se, že se v Praze sešel s exministrem zahraničí a šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

„Jo, už jsem se s ním setkal,“ řekl Karel Schwarzenberg serveru Echo24.cz. „Bylo to velmi zajímavé setkání. Je to velice zajímavý, sympatický a inteligentní člověk. Opravdu. Je radost se s ním setkávat,“ řekl o Chodorkovském.

Chodorkovskij byl v roce 2003 zatčen, vyšetřován a obviněn z vykonstruovaných hospodářských deliktů. Amnesty International jej v roce 2011 prohlásila za „vězně svědomí“. Z vězení byl propuštěn v prosinci 2013 na základě milosti udělené ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Na svobodu se dostal necelý rok před vypršením jedenáctiletého trestu. Dnes žije ve Švýcarsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…