Chomutov ušetří díky e-aukci 300 tisíc na zemním plynu

18.02.2012 14:56

Chomutov je dalším městem, které začalo řešit veřejné zakázky centralizovaně a využívat elektronické aukce. Vedení města se rozhodlo vyzkoušet tento způsob nákupu na zemním plynu pro rok 2012. Podařilo se mu tak ušetřit skoro 300 tisíc.

Chomutov ušetří díky e-aukci 300 tisíc na zemním plynu
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Celková hodnota veřejné zakázky byla 2,7 milionů korun. Díky sloučení poptávky nejen za úřad města, ale i městské organizace, a díky využití e-aukce při hodnocení nabídek město snížilo cenu o 11 procent. Město tak ušetřilo 300 tisíc, které může použít jinde.

„Přiznám se, že mě aukce trochu zklamala,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Řehák, náměstek primátora. „Původně to byl můj nápad. Něco jsem si o elektronických aukcích přečetl na internetu, tak jsem oslovil firmy, které se jimi zabývají a požádal o informace a reference. Pak jsem s tím šel na Radu, kde to schválili. Výběrové řízení na pořádání elektronické aukce vyhrála společnost eCentre,“ vysvětlil náměstek.

„Abyste rozuměli, výhradním dovozcem zemního plynu do Česka je Trangas a od něj si pak jednotliví obchodníci kupují na burze plyn, který přeprodávají. V naší elektronické aukci jsme oslovili dvacet subjektů – o to se postarala firma eCentre, do e-aukce se jich přihlásilo šest a jen čtyři splnili podmínky. Já prostě předpokládal vyšší účast,“ svěřil se náměstek Řehák s tím, že teď budou ve vedení města o nově nabytých zkušenostech hovořit a vážit, zda je pro ně výhodnější tradiční výběrové řízení, anebo elektronická aukce. „Je to teď pro nás téma,“ zakončil náměstek.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…