Chomutovské peklo: Mr*ky český, gádžové zk*urvení, hážete děti do popelnice. Výzvy k zabíjení a znásilňování, uvádí Deník. A zásah Romey

29.05.2017 9:13

Rasistická hesla i nářek provázely sobotní pietní akci za zastřeleného mladého Roma. Ten v opilosti v sobotu v noci najížděl do ostatních aut i lidí. Jednoho z obyvatel sídliště to však naštvalo natolik, že do mladíka vystřílel celý zásobník. Ten na místě zemřel. O akci informuje Chomutovský deník.

Chomutovské peklo: Mr*ky český, gádžové zk*urvení, hážete děti do popelnice. Výzvy k zabíjení a znásilňování, uvádí Deník. A zásah Romey
Foto: Vít Hassan
Popisek: Svíčky za mrtvého Roma.

„To nás tady budete furt zabíjet, mr*ky český,“ rozčiloval se podle všeho na pietní akci jeden mladý muž. Celkem se na místě shromáždilo asi 200 Romů, na které dohlíželi i těžkooděnci se samopaly. A právě ti vzbuzovali u Romů nevoli, neboť malý pomníček zatarasili páskou. Získali tak označení „svině policajtský“.  

Další z přítomných Romů se pak rozčiloval, že jeho rasa byla zavražděna. „Nemůžeme to tak nechat. Teď musíme, Romáci, držet při sobě, i kdyby nás zabili,“ burácel a vyjádřil obavy z toho, aby „Romové neměli rezervaci jak indiánové“.

Původní text ZDE

„Hážete děti do popelnice, vy gádžové zk*urvení, j*bat vás do zadku,“ křičí opět potetovaný Rom na adresu Čechů. Předseda Romské občanské iniciativy Miroslav Tancoš v souvislosti s tragickým případem uvádí, že Romové začnou organizovat demonstrace a více se angažovat.

„Doufáme ve spravedlnost, ale nevěříme tomu. Máme žít v právním státě, ale myslím, že česká justice používá dvojí metr a případy zametává pod koberec,“ obává se Tancoš.

Do Chomutovského deníku se pak v diskuzi na jeho facebookovém profilu pustil Zdeněk Ryšavý s odkazem na server Romea.cz, jenž provozuje. „Naprosto zkreslený popis situace, vybrány ojedinělé excesy jako standardní průběh celého shromáždění,“ míní Ryšavý a odkazuje na celý záznam akce na serveru. Proti tomu se však brání sama autorka textu, redaktorka Chomutovského deníku Minaříková. „Celá akce trvala skoro tři hodiny od chvíle, kdy se začali scházet první účastníci shromáždění. Vámi sdílený záznam má hodinu a není celý,“ uvádí na pravou míru. 

„Vybrala jste ojedinělé výkřiky a ty jste popsala jako hlavní linku celé akce. Je to lež!“ rozčílil se však následně opět Ryšavý. 

Anketa

Kam má Česko směřovat v rámci EU?

hlasovalo: 15829 lidí

„Stojím si za tím, že článek je objektivní. Uvedené vulgarismy patřily k těm nejslabším výrokům, které bohužel skupinově zaznívaly. Hromadné výhrůžky a výzvy k usmrcování, zapalování či znásilňovaní směrem k obyčejným obyvatelům naší republiky jsme neuveřejnili vůbec,“ trvá si na svém redaktorka ve facebookové diskuzi. 

Ryšavý se tak snažil takto zmírnit slova Romů vůči Čechům. Server Romea.cz rovněž zveřejnil svědectví romské svědkyně, jež uvedla, že na sídlišti došlo k hádce dvou Romů, když najednou prý vyběhl muž, Čech, s křikem: „Drž už tu černou hubu, ty zmrde cikánskej.“ Tato svědkyně také popírá, že by muž v autě najížděl do jiných lidí. Podle ní se jen snažil ujet před střelcem.

Video najdete ZDE

K tragédii došlo v noci na sobotu na chomutovském sídlišti. Sedmatřicetiletý muž zde zastřelil mladého Radka, jenž v opilosti dělal nepořádek. Podle příbuzných do něj vystřílel celý zásobník. 

Krajští kriminalisté nyní prověřují případ střelby, ke kterému došlo kolem třetí hodiny ranní. „Na místě byl smrtelně zraněn muž. Podezřelého, který střílel z legálně držené zbraně, policisté na místě zadrželi,“ řekl.

Výtržník, jenž byl podle všeho opilý, boural se svou dodávkou do zaparkovaných aut a snažil se najíždět i do lidí. Otec zavražděného však pro TV Prima uvádí, že střelec vyběhl ven z domu a do jeho syna vystřílel celý zásobník. „Žádný varovný výstřel,“ uvedl. „Byla to prostě poprava,“ dodávají svědci. 

Zavražděný muž podle informací serveru žil v Nizozemsku, kde úspěšně podnikal. V Česku byl kvůli nemocné babičce.

Původní text serveru Info.cz ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…