Chovance ve Sněmovně nahradí bývalý dlouholetý poslanec Votava

17.03.2019 21:28

Odcházejícího poslance ČSSD Milana Chovance ve Sněmovně nahradí starosta Stříbra na Tachovsku a bývalý dlouholetý poslanec Václav Votava (ČSSD). Potvrdil to České televizi (ČT). Podle volebních výsledků je Votava prvním náhradníkem za Chovance. Někdejší ministr vnitra Chovanec v lednu oznámil, že se do konce března vzdá mandátu poslance kvůli svému dlouhodobému nesouhlasu s účastí ČSSD ve vládě s hnutím ANO. Tehdy Votava s přijetím mandátu váhal.

Chovance ve Sněmovně nahradí bývalý dlouholetý poslanec Votava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Votava

„Rozhodl jsem se, že přijmu mandát po panu Chovancovi,“ řekl ČT Votava. „Rozhodování nebylo určitě jednoduché, protože v listopadu jsem byl zvolen starostou Stříbra,“ doplnil. Votava se podle ČT stane členem sněmovního rozpočtového výboru, čímž podmiňoval převzetí mandátu po Chovancovi. V křesle místopředsedy bezpečnostního výboru nahradí Chovance Jaroslav Foldyna (ČSSD), uvedla televize.

Votava je stejně jako Chovanec kritikem účasti ČSSD ve vládě s ANO. „Je pravda, že jsem hlasoval proti tomu, aby šla sociální demokracie do vlády, protože si myslím, že jsme měli zůstat v opozici a pracovat na tom, abychom se z té šlamastyky dostali. Nicméně proběhlo ve straně referendum, já respektuji rozhodnutí členské základny. Na mém postoji, že jsme neměli vstupovat do vlády, se nic nezměnilo,“ uvedl již dříve Votava.

Poslancem byl Votava zhruba 15 let, v posledních sněmovních volbách v roce 2017 mandát nezískal. Ve Sněmovně pracoval dlouhodobě v rozpočtovém výboru, načas byl i jeho předsedou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…