Chovancovo dezinformační centrum odkrágloval Andrej Babiš. No a pane Stropnický, něco bychom Vám rádi připomněli...

04.01.2017 13:25

Proti nově vzniklému oddělení ministerstva vnitra, jež má upozorňovat na dezinformace v médiích a na sociálních sítích, se ohradil předseda hnutí ANO a vicepremiér Andrej Babiš. Jak nyní uvedl serveru Aktuálně.cz, lidé nejsou hloupí, mají selský rozum. Lidé z ministerstva jim nemusí říkat, co je pravda a co ne, sdělil.

Chovancovo dezinformační centrum odkrágloval Andrej Babiš. No a pane Stropnický, něco bychom Vám rádi připomněli...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Všude možně je mnoho informací, pravdivých i nepravdivých, já ale spoléhám na selský rozum občanů, že nejsou hloupí a sami si informace vyhodnotí. Pochybuji, že potřebují někoho, kdo by jim ke čtení informací dával nějaký návod,“ řekl mimo jiné kriticky Babiš. Neumí si podle svých slov představit, jak někdo může mít právo posuzovat nějakou informaci, jestli je pravdivá, nebo nepravdivá. Posouzení by nechával na samotných lidech.

Babiš, který se nyní chce seznámit s tím, jak bude nové oddělení pracovat, se tak přidal ke kritice, kterou vůči novému oddělení má i prezident Miloš Zeman. „Doufám, že nebudou chtít posuzovat názory politiků. Něco takového by bylo velmi nestandardní a zneužívatelné,“ řekl. Zkritizoval pak i to, že se mu nelíbí další a další činnosti, které si vnitro pod sebe bere. „Za chvíli to bude stát ve státě,“ tvrdí. 

Původní text ZDE.

Babiš proti nově vzniklému centru nevystoupil poprvé. Zhruba před měsícem se k němu vyjádřil kriticky na serveru ParlamentníListy.cz.

Anketa

Který protikandidát by byl pro Miloše Zemana ve 2. kole nejobtížnější?

hlasovalo: 2254 lidí

„Myslím si, že určitě není úlohou ministerstva vnitra nebo jakéhokoli ministerstva či státu regulovat dezinformace v médiích. A stát by na takovou činnost určitě neměl dávat peníze. Zajímalo by mě, kdo bude posuzovat, jestli ta která informace je pravdivá, nebo nepravdivá. To se dostáváme už na úroveň cenzury. Tuhle práci mají dělat takzvaná svobodná média, média veřejné služby nebo neziskové organizace,“ uvedl tehdy pro ParlamentníListy.cz Andrej Babiš.

Původní text ZDE.

Když se pak na Babišova slova zeptal moderátor Filip Horký v rozhovoru pro DVTV.cz ministra obrany Martina Stropnického, ten to popřel. „Proč Andrej Babiš mluví o tom, že by stát na něco takového neměl dávat peníze a mluví o cenzuře?“ zeptal se Horký. „Ne, já si nejsem vědom toho, že by o tom mluvil, to bychom jinak na to v rozpočtu nedostali slušný počet milionů,“ zareagoval Stropnický. „Já vám můžu i ocitovat, že Andrej Babiš pro ParlamentníListy.cz řekl, že není úlohou ministerstva vnitra ani jakéhokoliv jiného ministerstva či státu regulovat dezinformace v médiích a stát by určitě na takovouto činnost neměl dávat peníze,“ sdělil Horký.

„Nezlobte se, ale já nepovažuji ParlamentníListy.cz za seriózní zdroj informací, takže to nebudu komentovat,“ dodal tehdy Stropnický. „Snažíte se Andreji Babišovi vysvětlovat, proč je to dobré a jak by to tedy mělo fungovat?" zeptal se dále moderátor. „Není to žádné velké úsilí. Čte to velmi přesně a znovu říkám, důkazem toho je, že ministerstvo se toho ujalo a že na to dostalo i prostředky, neboť marná sláva, každá obrana něco stojí,“ sdělil Stropnický.

Paradoxní je, že ministr Stropnický, který veřejně odmítá věřit slovům svého stranického předsedy, bývá někdy zmiňován jakožto možný prezidentský kandidát hnutí ANO.

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…