Chovancův úřad zakázal konvičkovcům název partaje. Ti to tak nenechají

22.03.2016 14:52

Ministerstvo vnitra zakázalo politické straně Úsvit – Národní koalice používat název Úsvit s Blokem proti islámu. Podle tiskové zprávy strany totiž Ministerstvo vnitra považuje její hlavní teze za protiprávní. Název strany podle nich vzbuzuje přesvědčení, že jejím cílem je popírat práva a svobody skupiny občanů. A s tím Úsvit nesouhlasí, a proto se rozhodl Ministerstvo vnitra žalovat.

Chovancův úřad zakázal konvičkovcům název partaje. Ti to tak nenechají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Úsvit se ve svých stanovách zavazuje čelit celoevropským úpadkovým trendům a nezodpovědnému přílivu nepřizpůsobivých imigrantů rozvracejících Evropu,“ stojí v tiskové zprávě hnutí Úsvit s Blokem proti islámu, ve které se strana vymezuje proti rozhodnutí Ministerstva vnitra.

To tvrdí, že název strany může „vzbudit přesvědčení, že cíle strany směřují k popírání rovných práv a svobod občanů vyznávajících islám“. To však podle hnutí není pravda, jelikož jeho cílem je „ochrana práv a svobod všech občanů“ a ochrana základů demokratického státu.

A z toho důvodu se Úsvit – Národní koalice rozhodl podat žalobu na Ministerstvo vnitra kvůli registraci změny názvu strany, k tomu Blok proti islámu na ministerstvo podává žalobu „pro poškození své pověsti“.

Toho se ministerstvo dopustilo tím, že Blok proti islámu uvedlo v „situační zprávě k extremismu“, proti čemuž se hnutí důrazně ohrazuje. „Blok proti islámu není a nikdy nebyl extremistickou organizací. Naopak je spolkem, který odmítá všechny projevy extremismu a usiluje o ochranu základních hodnot, na nichž spočívá demokratický stát.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…