Chovanec: Chci stabilizovat Českou poštu. Její pobočky se ale rušit nebudou

30.01.2014 9:03

Nový ministr vnitra Milan Chovanec chce co nejdříve připravit standardní výběrové řízení na nového policejního prezidenta. Plánuje ekonomicky stabilizovat Českou poštu, ale s rušením její pobočkové sítě nepočítá. Akceptuje rozhodnutí svého předchůdce Martina Peciny o navýšení počtu policistů o tisíc až patnáct stovek, zároveň chce najít v rozpočtu peníze na proplácení přesčasů policistů. Pokusí se najít možnost, jak zbylé evropské peníze investovat do hasičů.

Chovanec: Chci stabilizovat Českou poštu. Její pobočky se ale rušit nebudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

Chovanec to uvedl na krátkém setkání s novináři, které proběhlo u příležitosti jeho uvedení do úřadu.

Informoval také o tom, že o situaci v policii už včera jednal s Petrem Lessym a ocenil jeho „chlapské gesto“, že je připraven rezignovat na funkci policejního ředitele. Dnes má o situaci jednat s druhým policejním prezidentem Martinem Červíčkem. Hodlá také řešit dvojvládí ve vedení policie tím, že by co nejdříve mělo proběhnout standardní výběrové řízení na nového policejního prezidenta. Nelze prý čekat na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu v této věci. Verdikt by totiž mohl padnout v řádu měsíců, nebo až jednoho roku.

Příští týden se Chovanec setká s generálním ředitelem státního podniku Česká pošta a s jejím managementem. Cílem je najít řešení, jak ekonomicky Českou poštu stabilizovat. Ale: „Nemáme ambici uzavírat pobočkovou síť. Jako hejtman vím, že kde skončí pošta a škola, tak v takovém regionu končí život,“ uvedl nový ministr vnitra.

Rád by ve spolupráci s Ministerstvem spravedlnosti zahájil práci na rekodifikaci trestního řádu, což by mělo přinést zjednodušení trestního řízení. Následně by řada policistů, kteří se nyní musejí zabývat administrativou, mohla posílit své kolegy přímo v ulicích. Policisté se také mohou těšit na zvýšení platů a na to, že jim budou propláceny přesčasy. Nový ministr vnitra totiž slíbil, že udělá vše pro to, aby se peníze pro policisty našly.

Rozhodnutí odcházejícího kabinetu o zvýšení počtu policistů o tisícovku až patnáct stovek Chovanec rušit nechce, více policistů už ale přijímat nebude. Upozornil na to, že peníze na nové policisty jsou jen na první rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…