Chovanec bude poslancům vysvětlovat postup policie během návštěvy čínského prezidenta

21.04.2016 6:03

Poslance dnes čeká debata o policejních opatřeních při březnové návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Podnět ke svolání mimořádné schůze daly TOP 09 a ODS, podle nichž policisté během návštěvy čínské hlavy státu bezdůvodně omezovali práva části obyvatel. Poslancům by měl postup policie vysvětlovat ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Chovanec bude poslancům vysvětlovat postup policie během návštěvy čínského prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o změnách v pořadu 44. schůze poslanecké sněmovny

Kritici hovoří zejména o bezdůvodné šikaně některých odpůrců čínského prezidenta, kteří svůj postoj dávali najevo například vyvěšováním tibetských vlajek. Chovanec i vedení policie ale odmítlo, že by policisté stranili Číňanům.

Na základě vnitřního šetření přiznala policie jednu chybu. Omluvila se za postup na pražské FAMU, kterou kvůli vyvěšení tibetské vlajky navštívili policisté. Spor přitom vyvolává také například uzavření Hradčanského náměstí, na které se nedostali účastníci oznámeného shromáždění na podporu Tibetu. Policie opatření hájila, její kritici mluví o porušení ústavního shromažďovacího práva.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…