Chovanec láká mladé lékaře: Nechoďte do zahraničí, pojďte raději pracovat pro vnitro

27.03.2017 16:42

Mladé lékaře, z nichž mnozí po vystudování nemají jistotu zaměstnání a někteří pošilhávají po práci v zahraničí, láká do svých služeb ministerstvo vnitra. Informuje o tom dnešní Právo.

Chovanec láká mladé lékaře: Nechoďte do zahraničí, pojďte raději pracovat pro vnitro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

To píše o tom, že o práci ve Zdravotnickém zařízení MV ČR v poslední době stoupl zájem. Doktory láká nejen na možnost získání atestace, ale také na situace, které by v běžné nemocnici zřejmě nezažili: například na možnost ohledávání těl obětí zločinů.

„Jen za poslední měsíc jsme evidovali tři mladé lékaře, kteří by u nás chtěli pracovat. Nenabízíme vysoký plat, ale perspektivu a zajímavou práci,“ řekl Právu ředitel zařízení Jan Louška.

„Potkávají se se zajímavými situacemi. Mohou se účastnit bezpečnostních akcí, společně s policisty pracovat na objasňování trestných činů. Stereotyp je rozhodně nečeká,“ uvedl.

Náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce sociálního a zdravotnického zabezpečení Monika Pálková doplnila, že zařízení se modernizací ordinací, řízením práce a komunikací mění v instituci, o kterou je mezi lékaři, i těmi mladými, zájem.

„Příchodem nových lékařů se jejich průměrný věk snížil zhruba o tři roky,“ citoval list Pálkovou.

List jako příklad takového lékaře uvádí Lukáše Revendu. „Proti nemocnici je zde výhoda pevné pracovní doby, absence nočních služeb a víkendů,“ řekl. Lukáš Revenda patří k těm, kteří se zapojili do výroby nového ambulantního softwaru.

Na ohledávání mrtvol v jeho případě zatím nedošlo. „Zatím to nedělám, ale mrtvola by doktora rozhodit neměla. Naopak dobře provedené ohledání je pro případné objasnění trestného činu velmi důležité,“ řekl Právu.

Jeho slova potvrzuje i ředitel Louška. „Ohledávání těl je profesní specializace. Obor, na který se dlouhodobě musíte připravovat. Kvalitních lékařů, kteří ohledávají mrtvoly, u nás není mnoho. Lékař, který u nás působí, se k tomu může dostat, je to pro něj zajímavý benefit navíc,“ řekl.

Vnitro navíc do svých lékařů pumpuje víc peněz. „Povedlo se nám dostat do systému dvacet milionů navíc. Upravujeme prostory, máme několik vytipovaných ordinací, které budeme modernizovat,“ uvedl Louška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…