Chovanec na cestě z Hradu: Nezdaněných 250 tisíc korun denně, to je Babišův problém

03.05.2017 18:26

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se sešel s prezidentem Milošem Zemanem na Hradě, a když opustil sídlo českých králů a prezidentů, konstatoval, že celý problém se netočí kolem současného premiéra Sobotky, ale kolem šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Chovanec na cestě z Hradu: Nezdaněných 250 tisíc korun denně, to je Babišův problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Řádná schůze Sněmovny. Na programu byl slib nového poslance nebo rozhodnutí o novele zákona o střetu zájmů, kterou vetoval prezident Miloš Zeman.

„My jsme se shodli na tom, že nepreferujeme úřednickou vládu, takže pan prezident bude hledat politické řešení,“ oznámil novinářům Chovanec.

Současně konstatoval, že neví nic o tom, že by Sobotka dal svou funkci k dispozici. „V současné chvíli k tomu nevidím důvod. Naším předsedou je Bohuslav Sobotka a já nevidím důvod to měnit. Já jsem měl mandát předat nějaké poselství, vzkazy a prosby od ČSSD směrem k panu prezidentovi. Ten problém není, že Sobotka podal demisi vlády. Problém je, že Andrej Babiš nechce vysvětlovat své problémy a odmítá z té vlády odejí,“ pokračoval statutární místopředseda ČSSD.

Chovanec podle vlastních slov stojí v tomto za Sobotkou, což zdůraznil především pro MF Dnes, kterou před pár lety koupil právě Andrej Babiš. „Pro MF Dnes explicitně, je to i  moje pozice,“ řekl.

Ranní politické grémium bylo prý vzrušenější, ale členové strany se shodli na tom, že předčasné volby nepreferují. Už proto, že Zeman pojede do Číny, pojede s několika ministry a bude dobře, když budou moct vyjednávat s Čínou a mít přehled ve svých resortech. Proto je také rozumné uvažovat o odložení demise vlády o několik dní.

Chovanec také znovu zopakoval, že největším problémem teď není demise, kterou podal Bohuslav Sobotka, ale to, že „dvě stě padesát tisíc korun denně mohou činit nezdaněné příjmy Andreje Babiše. A to je problém, na který chtějí občané slyšet odpověď,“ udeřil Chovanec.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …