Chovanec nechce, aby to na poštách vypadalo jak na tržnici. Hledá nového šéfa

26.03.2014 18:06

Z čela České pošty odchází její dosavadní ředitel Petr Zatloukal. Ministr vnitra Milan Chovanec totiž nechce, aby to na poštách vypadalo jako ve vietnamských supermarketech. Kontinuálně tak bude hledat nového šéfa.

Chovanec nechce, aby to na poštách vypadalo jak na tržnici. Hledá nového šéfa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

„Nemyslím, že odchod pana Zatloukala bude jediný odchod z České pošty a jejího managementu,“ uvedl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Milan Chovanec. Vadí mu totiž směřování České pošty. „Nechci, aby si lidé na poště připadali jako ve vietnamském supermarketu,“ vysvětluje.

Petra Zatloukala nahradil v pozici ředitele Martin Elkán. Ministr na něj hodlá být tvrdý, dal mu jasné pokyny. „Buď na to má, nebo ne. Kontinuálně budeme hledat nového ředitele České pošty,“ říká Chovanec.

Poště ale podle něj chybí hlavně koncepce. Například nenabízí pouze relevantní služby. „To, že pošťák dostává provizi z uzavřených smluv, mi nevadí,“ tvrdí ministr. „Primárním úkolem je obsloužit terén, vyřešit důchody a podobně,“ dodává však. Nemělo by tak být nutností, aby pošťáci za každou cenu uzavírali určitý počet smluv na finanční produkty.

Moderátor Martin Veselovský se ho také zeptal na nedávné problémy s agresivními fotbalovými fanoušky. „Někteří lidé jsou nepoučitelní a chodí se na zápasy vybít,“ míní Chovanec. Proto podle něj soudy příliš málo sahají na tvrdý trest deseti let zákazu vstupu na stadion.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…