Chovanec po agresivní scéně policistů s pistolí: Takto se policista chovat nesmí

06.10.2017 16:12

Českými médii proletěla zpráva o údajném velmi agresivním chování dvou policistů v civilu, kteří zastavili automobil, jeho řidiče ohrožovali zbraní a násilím se ho snažili vytáhnout z jeho vozu. Když si chtěl řidič na jednání policistů stěžovat a podat trestní oznámení, byli jinými strážci zákona požádán, aby tak nečinil. K celému případu se teď vyjádřil ministr vnitra Milan Chovanec.

Chovanec po agresivní scéně policistů s pistolí: Takto se policista chovat nesmí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Jeden český řidič zažil na silnici krušné chvíle. Zablikal na vůz, který na silnici vjel prudce před něj, a nestačil se divit, co následovalo. Z auta před ním vystoupili dva muži, jeden vytáhl střelnou zbraň a nastal cirkus. Ukázalo se, že jde o policisty pracující v utajení, kteří se snažili muže násilím vytáhnout z jeho vozu a ukázat mu, že na opravdu blikat neměl. Řidič byl ve voze připoutaný bezpečnostním pásem, takže policisté neuspěli a po chvíli dohadování odjeli. Tak to alespoň podává napadený řidič, který údajně má k dispozici i kamerový záznam celého incidentu.

Právní zástupce napadeného řidiče Ronald Němec uvedl, že se policie snažila řidiče přesvědčit, aby si na počínání policistů nijak nestěžoval. Ten ale nakonec neposlechl.

Server Aktuálně.cz prozradil, že oba policisté pracující v utajení prozatím nebyli postaveni mimo službu, protože s nimi dosud nebyly problémy. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) však podle serveru Echo24.cz poznamenal, že podobné chování strážců zákona je totálně nepřijatelné. Pokud se incident odehrál tak, jak popisuje napadený řidič, Chovanec jejich postup označuje za zcela nepřijatelný.

Celý článek naleznete zde.

„Je sice otázka, zda je záznam zveřejněný v médiích kompletní a ukazuje událost v celém kontextu, nicméně ze zatím zveřejněných záběrů je evidentní, že takto se policista chovat nesmí,“ uvedl Chovanec.

Vedení policie počínání policistů také odsoudilo. Kauzu prošetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…