Chovanec přesvědčoval Zemana, že "Koniáš" je důležitý. No, přečtěte si raději sami, jak to dopadlo

10.01.2017 19:11

Vezme prezident Zeman na milost nový ministerský úřad proti dezinformacím? O jeho prospěšnosti hlavu státu v úterý odpoledne na Hradě přesvědčoval šéf resortu vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Podle vyjádření Hradu po skončení schůzky Chovanec u prezidenta nepochodil.

Chovanec přesvědčoval Zemana,  že "Koniáš" je důležitý. No, přečtěte si raději sami, jak to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec a prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman i jeho mluvčí Ovčáček již několik týdnů pravidelně a často kritizují nově vzniklé Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, kterému se mezi některými politiky i médii přezdívá „ministerstvo pravdy“, „cenzorní úřad“ či „novodobý Koniáš“. Hrad užívá přirovnání ČÚTI, tedy Český úřad pro tisk a informace, což byla cenzorská instituce za bývalého režimu.

Ostře negativní stanovisko, které Zeman vyjádřil už ve svém Vánočním poselství, se nejspíš značně nepozdávalo ministrovi vnitra Milanu Chovancovi. Chtěl proto hlavu státu přesvědčit a přinést konkrétní argumenty, proč by úřad měl existovat.

Setkání Zemana s Chovancem se na Hradě konalo v úterý odpoledne a prezidentská kancelář následně informovala, co během setkání se šéfem vnitra Miloš Zeman sdělil. Z prohlášení plyne, že se Milanu Chovancovi prezidenta republiky o prospěšnosti „ministerstva pravdy“ přemluvit nepovedlo.

„Prezident republiky vyjádřil na setkání názor, že ve svobodné společnosti: 1. Nikdo nemá monopol na pravdu. 2. Odhalení skutečných dezinformačních kampaní vyžaduje kvalifikaci a zdroje zpravodajských služeb, což 15 úředníků na ministerstvu vnitra nemá. 3. Dosavadní personální struktura tohoto útvaru svědčí spíše o ideové zaujatosti některých jeho pracovníků, což se projevuje i dokumentovaným negativním vztahem k nově zvolenému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi,“ stojí v hradním prohlášení.

Na druhé straně prý prezident Zeman podpořil Chovancovo úsilí ve věci zbraňové politiky a přislíbil, že na Pražském hradě přijme vedení nově ustavené finanční policie. Její vznik totiž Miloš Zeman dlouhodobě podporoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…