Chovanec vyvrátil mediální informaci, která se týkala výběrového řízení na superúředníka

11.01.2015 13:30

Ministr vnitra Milan Chovanec v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize vysvětloval, jak je to s českým služebním zákonem a údajným ušitím výběrového řízení na „superúředníka“ na míru.

Chovanec vyvrátil mediální informaci, která se týkala výběrového řízení na superúředníka
Foto: Archiv
Popisek: Milan Chovanec (ČSSD)

V závěru svého vystoupení ministr Chovanec hovořil také o služebním zákonu, s nímž se vláda potýká. V tuto chvíli bude vláda vybírat ze tří lidí, kteří se dostali do nejužšího výběru na post náměstka pro státní správu. Již ve středu by mohlo být definitivně jasno. „Já bych chtěl i vyvrátit tu informaci, že jsme snížili ty požadavky na jazykové znalosti, to není pravda. Pouze se snížilo kritérium dodat jazykový certifikát v cizí řeči úrovně B2 do roka. V tom jazyce bylo s dotyčnými komunikováno,“ podotkl ministr.

Zákon navíc bude dříve či později novelizován, takže se pod jeho kuratelu možná dostane i Kancelář prezidenta republiky. I Evropská komise chce, aby česká strana vysvětlovala, proč jsou některé úřady z tohoto zákona vyňaty. Vládu tedy toto vysvětlování ještě čeká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…