Chovanec zakončí návštěvu Izraele předáním hasičské cisterny

24.08.2017 8:54

Ministr vnitra Milan Chovanec dnes zakončí třídenní návštěvu Izraele slavnostním ceremoniálem, při kterém izraelští hasiči dostanou cisternu za více než osm milionů korun. O daru pro hasiče rozhodla začátkem letošního roku česká vláda v reakci na vlnu požárů, která zemi na Blízkém východě zasáhla, připomíná ČTK.

Chovanec zakončí návštěvu Izraele předáním hasičské cisterny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Vlnou požárů Izrael trpěl zejména předloni v listopadu; jejich počet byl stanoven na 1773 a zasažena byla většina země. Zhruba u poloviny případů se zjistilo, že oheň byl zapálen úmyslně. Při požárech muselo opustit své domovy 1600 lidí, oheň napáchal škody přesahující tři miliardy korun.

Na základě této události podepsalo české ministerstvo vnitra s Izraelem na začátku letošního roku memorandum o spolupráci, která se má týkat oblasti předcházení a likvidace mimořádných událostí. Jednou z forem pomoci byl finanční dar Židovskému národnímu fondu, v jehož řadách jsou i hasiči, kteří mohutné požáry zdolávali. Za peníze se nakoupila speciální velkokapacitní cisterna, která pojme 4500 litrů vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…