Chráněnec barona de Rothschilda z elitní školy. Toto je Emmanuel Macron, podle mnohých již jistý francouzský prezident

29.04.2017 8:49

O vítězi prvního kola prezidentských voleb Emmanuelu Macronovi píší dnešní Lidové noviny, a to ve spojitosti s bankovním rodem Rothschildů. Macron je totiž podle deníku chráněncem barona Davida de Rothschilda.

Chráněnec barona de Rothschilda z elitní školy. Toto je Emmanuel Macron, podle mnohých již jistý francouzský prezident
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

O Macronovi, jenž se prezentuje jako posel změn a alternativa k dosavadním politickým špičkám, se hovoří jako o symbolu starých pořádků. „Nikoli outsiderem, ale jedním z příslušníků globální elity,“ dodávají Lidové noviny s tím, že Macron patří k lidem, jimž se říká „énarque“. „Jde o absolventy École nationale d’administration (ENA). Školy, o níž by se s nadsázkou dalo říct, že je přípravkou na kariéru špičkového francouzského politika,“ dodává list a všímá si Macronovy dráhy.

Macron totiž nejprve začal pracovat v ústavu Inspection générale des finances, následně se díky známostem dostal do mocné Komise pro osvobození francouzského růstu. Ta je poradním orgánem prezidenta. Následně se už pak dostal do Rothschild Bank. Zde pak o něm někteří jeho kolegové hovořili jako o ambiciózním začátečníkovi s darem empatie, jiní zase tvrdili, že jeho ambice byly vždy o dva kroky před jeho vědomostmi. 

„Rothschildům to ale zjevně nevadilo. Vědomosti totiž evidentně nebyly tím, co je na Macronovi nejvíce zaujalo. Sophie Javaryová, nynější šéfka korporátních financí v BNP Paribas, která Macrona v Rothschild Bank zaučovala, uvedla, že co se mu nedostávalo ve vzdělání, vysoce nahradil svými kontakty ve vládě,“ píše tisk. Všímá si i toho, že Macron byl velmi rychle jmenován partnerem banky. 

Velmi záhy získal Macron přezdívku „Mozart financí“. Mimo jiné také uměl být zadobře se správnými lidmi a spletí konfliktů uměl proplouvat bez toho, že by si nadělal nepřátele. Pro budoucnost liberální a otevřené Evropy bude vítězství Macrona ve francouzských prezidentských volbách bezpochyby dobrou zprávou, uzavírá pak list.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…