Chudí herci to mají těžké, řekla Bára Štěpánová. A jiní chudí? To mluví jinak

30.09.2020 15:00

Herci si podle chartistky a herečky Báry Štěpánové dnes nemohou moc vybírat. Platí hypotéky, mají děti, tak musí hrát v tom, co kdo nabídne. A covid jim situaci ještě ztížil. Ovšem co to znamená ve spojitosti se slovy Báry Štěpánové z minulého roku? Tehdy mluvila o těch, kteří si nechají „sebrat svobodu za tisícovku měsíčně“. A že pro některé se svoboda svrckla na to, že si mohou jít pro jogurty a jet na dovolenou do Bibione.

Chudí herci to mají těžké, řekla Bára Štěpánová. A jiní chudí? To mluví jinak
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Herečka Bára Štěpánová v ČT24.

Herečka Bára Štěpánová promluvila pro server ŽivotvČesku.cz o svém povolání. Uvedla, že jako herečka je závislá na tom, jaké dostane nabídky, protože není producentka, takže jí nezáleží na tom, jestli seriál, ve kterém hraje, je z lékařského prostředí nebo z drůbežárny. Proto také již dlouho hraje v Ordinaci v Růžové zahradě 2 a bere natáčení jako práci. „Kdyby mě to nevyhovovalo, netočím to,“ řekla.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

Obecně si prý herci nemohou vybírat, protože mají hypotéky a děti. A koronavirus udělal mnohým z nich čáru přes rozpočet. „Herci, pokud nejsou bohatí, že se mohou rozhodovat, jakou roli vzít, to nemají vždy jednoduché. Jsme závislí na tom, kdo nám co nabídne. V herectví je ten bonus, že nás ta práce baví,“ řekla Štěpánová serveru. Někteří herci prý nepracují třeba i půl roku, ale životní náklady mají pochopitelně stále.

Ovšem není to tak dlouho (15. 1. 2019), co Bára Štěpánová nelichotivě hovořila o lidech, kteří si nechají sebrat svobodu za „tisícovku měsíčně“ a chtějí, aby se o ně stát postaral. „My se té svobody vzdáváme, nebo já tedy ne, ale spousta lidí si ji nechá sebrat za tisícovku měsíčně. Protože najednou mají pocit, že ta tisícovka je pro ně daleko cennější než nějaká svoboda, protože co to vlastně jakoby je,“ tvrdila a dodala, že podle ní už určitě nežijeme ve svobodné zemi. „Že to jenom tak vypadá,“ řekla.

Také řekla, že tehdejší režim držel na strachu, který se prý zlehka vrací zpátky. „To je naprosto ideální stav, kdy vlasně nemusíte těm lidem už nic moc slibovat, už jim nenabízíte, což nejdřív samozřejmě se nabízí. Ale když už je máte, tak je držíte na strachu a ten strach je naprosto dokonalý, když se lidi bojí o práci, o to, že nebudou mít kde bydlet, že děti nebudou moct... Prostě jakýkoliv strach, strach funguje dokonale. Ta většina se samozřejmě bála.“ Nicméně, podle Štěpánové se vždy najde pár nebojácných lidí ochotných riskovat, ochotných ztratit, položit i život. A zaznělo také, že se svoboda pro mnoho lidí scvrkla na to, že si „mohou jet pro jogurty“ a jet do Bibione.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…