Chuť útočit u pravicových radikálů roste, varuje německá policie. Hlavně na uprchlíky

11.02.2016 10:52

V Německu skutečně rapidně narostl počet útoků namířených proti ubytovnám určeným pro běžence. Ve srovnání s lety 2014 a 2015 se v loňském roce počet útoků zečtyřnásobil. A to není vše. Významně narostla také chuť pravicových radikálů fyzicky útočit na jiné lidi. Strana Die Linke upozorňuje, že je situace ještě horší, než tvrdí úřady.

Chuť útočit u pravicových radikálů roste, varuje německá policie. Hlavně na uprchlíky
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Počet trestných činů s krajně pravicovým pozadím v Německu loni ve srovnání s rokem 2014 vzrostl téměř o třetinu. Bezpečnostní složky v zemi v loňském roce zaregistrovaly celkem 13 846 trestných činů s krajně pravicovou motivací. ... Většina těch, které byly násilné, měla xenofobní podtext,“ píše ČTK s odvoláním na agenturu DPA.

V obecné rovině lze říci, že v poslední době vzrostla ochota pravicových radikálů k páchání násilností. V roce 2015 bylo při útocích zraněno 691 lidí. O rok dříve to bylo „jen“ 431 osob. Především německá levice prohlašuje, že je to velmi nebezpečný trend, který je ve skutečnosti ještě výraznější, než tvrdí úřady. „Podle mých zkušeností se čísla po dodatečných hlášeních spolkové a zemské policie zdvojnásobí,“ upozornila poslankyně opoziční Die Linke Petra Pauová.

Celou zprávu naleznete zde

Spolkový kriminální úřad (BKA) upozornil, že v loňském roce narostl počet útoků na zařízení pro uprchlíky. Zatímco v roce 2015 došlo k více než devíti stovkám podobných trestných činů, v roce 2014 to byly jen necelé dvě stovky.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…