Chystá se mimořádná televizní událost. Zeman a Babiš v jediné debatě

16.10.2018 18:28

Moderátorka Světlana Witowská zazářila na počátku roku, když jako moderátorka vedla debatu prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Teď má možnost zazářit znovu. V den stých narozenin republiky přivítá před kamerami České televize v duelu prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše. O čem přesně budou hovořit?

Chystá se mimořádná televizní událost. Zeman a Babiš v jediné debatě
Foto: Repro ČT
Popisek: Světlana Witowská

Když bylo jasné, že do druhého kola prezidentské volby letos v lednu postoupili dosavadní prezident Miloš Zeman a profesor Jiří Drahoš, nabízela se otázka, kdo bude moderovat jejich televizní duel na veřejnoprávní televizi. Bude to matador politických debat Václav Moravec, ptali se mnozí. Nakonec se ukázalo, že příležitost dostane moderátorka Světlana Witowská.

Když debata Zemana s Drahošem skončila, řada lidí se na sociálních sítích shodla, že absolutním vítězem debaty byla Witowská, která prý debatu vedla naprosto excelentně.

Podle informací Lidových novin teď Witowská dostane možnost zazářit znovu. Bude moderovat debatu konanou u příležitosti stých narozenin našeho moderního státu. Debatu prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

„Budou se řešit klíčové okamžiky naší historie očima dneška a ­dvou mužů, kteří v současnosti za směřování naší země odpovídají,“ řekla deníku mluvčí České televize Karolína Blinková.

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček dodal, že půjde o zcela výjimečnou televizní událost, protože debata se uskuteční ve Sloupové síni, která je dílem slavného slovinského architekta Josipa Plečnika, dvorního stavitele prezidenta T. G. Masaryka. „Jde skutečně o mimořádný pořad, v tomto formátu se dosud nikdy televizní natáčení neuskutečnilo,“ řekl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…