Chystá se zpřísnění autoškol. Na silnicích umírají mladí

03.03.2012 9:07

Získání řidičského průkazu v autoškole má být těžší než dosud. Stát totiž chystá zásadní změnu v náplni závěrečných zkoušek. Podle Václava Kříže z Unie autoškol jsou podobné kroky naprosto nezbytné.

Chystá se zpřísnění autoškol. Na silnicích umírají mladí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

„Úroveň autoškolství je u nás v současné době děsivá," uvedl Kříž pro server Aktuálně.cz. "Bohužel se mi zdá, že není politická vůle něco se současným stavem udělat," dodal.

Nižší ceny na úkor kvality

Problémem autoškol je malý počet zájemců kvůli slabším ročníkům. Kvůli vysoké konkurenci se proto stále snižují ceny. A to i na úkor kvality. „Tak trochu mám hrůzu z toho, že se takoví nedostatečně vyškolení řidiči dostanou do provozu," říká Jiří Patera, odborník na bezpečnost silničního provozu a provozovatel mostecké školy smyku.

Dalším problémem je také to, že v roce 1989 existovalo 72 autoškol, dnes jich aktivně funguje 1500. Nejdůležitější ale je, aby řidičský průkaz dostali opravdu jenom ti, kdo umějí řídit. "Určitě chceme, aby zkoušky byly pod státním dohledem. K tomu by měla být zřízena nová organizace, pod kterou by spadali všichni zkušební komisaři," dodává k tomu mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…