Chytit a deportovat, nepáral se Donald Trump s nelegálními imigranty. A uvedl krvavé příklady

01.09.2016 9:34

Donald Trump včera ve Phoenixu opět promluvil k tématu přistěhovalecké politiky. Setkal se také v Mexiko City s mexickým prezidentem a hovořil s ním o výstavbě plotu na společných hranicích. Šéf kampaně Hillary Clintonové jej následně obvinil ze lhaní a neschopnosti.

Chytit a deportovat, nepáral se Donald Trump s nelegálními imigranty. A uvedl krvavé příklady
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Mimo jiné republikánský kandidát na amerického prezidenta uvedl, že ilegální přistěhovalci se nedočkají žádné amnestie. Znovu také zopakoval svůj plán vybudovat na hranicích s Mexikem „krásnou a neproniknutelnou“ zeď, jež by měla zastavit další příliv ilegálů. Vedle toho voličům zdůrazňoval důležitost nadcházejících voleb. „Tyto volby jsou naší poslední šancí, jak získat zpět kontrolu nad našimi hranicemi a zastavit ilegální migraci,“ řekl Trump.

Jak komentuje CNN, Trump se tak rozhodl svůj osud v listopadových volbách svěřit do rukou bílých konzervativních voličů, kteří mu umožnili zvítězit ve stranických primárkách. „Přesto stále nedokázal odpovědět na zásadní otázku, co hodlá udělat s jedenácti miliony ilegálních přistěhovalců, kteří aktuálně pobývají ve Spojených státech,“ konstatuje americká zpravodajská televize. Trump nicméně konkrétně navrhoval vytvoření speciálního týmu, který by deportoval nebezpečné ilegály.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Všichni chycení ilegálové budou zadrženi do té doby, než je deportujeme do země jejich původu,“ řekl Trump s tím, že zruší slib daný prezidentem Barackem Obamou, podle kterého by měli být někteří mladí ilegálové, včetně těch narozených ve Spojených státech, od deportací uchráněni. „Ti, kteří dnes v naší zemi žijí nelegálně, mají jen jednu možnost. Vrátí se domů a požádají ve své zemi o azyl v Americe na základě nových pravidel systému legálního přistěhovalectví.“

Ve svém vystoupení Trump rovněž znovu poukazoval na zločiny páchané ilegálními přistěhovalci a avizoval „nulovou toleranci“ vůči kriminálníkům z řad ilegálů. Kritizoval také politiky z Washingtonu a média, jež podle jeho názoru záměrně nebezpečí ilegální migrace bagatelizují. „Pokud se nám podaří zachránit životy Američanů, jejich pracovní místa, můžeme zachránit celou naši zemi,“ cituje Trumpa CNN a dodává, že při své návštěvě hlavního města Mexika se prezentoval přece jenom v mírnějším tónu.

Trump dále zmínil několik konkrétních příběhů, kdy se Američané stali oběťmi kriminálních činností ilegálních migrantů. „Rukou ilegála zemřela například jednadvacetiletá Sarah Root. Její vrah skončil ve federální věznici a poté byl díky politice Bílého domu propuštěn na svobodu. Stejně starý Grant Ronnebeck byl zavražděn ilegály v arizonském městě Mesa. Zabili jej již dříve odsouzení členové přistěhovaleckého gangu. Kate Steinle ze San Francisca zase zastřelil ilegální přistěhovalec, který byl v minulosti pětkrát deportován. V Kalifornii byla bývalá členka Air Force Marilyn Pahris sexuálně napadena a ubita k smrti kladivem. Její vrah byl v minulosti několikrát zatčen, ale nikdy nebyl vyhoštěn.“

Trump projednával s mexickým prezidentem Enriquem Peñou Nietem především výstavbu plotu na společných hranicích. Pokud se ovšem Trump domníval, že by se Mexiko mohlo finančně na výstavbě plotu podílet, Nieto jej hned na začátku vyvedl z omylu. „Dal jsem Donaldu Trumpovi hned zkraje jasně najevo, že naše země na hraniční plot peníze dávat nebude,“ napsal Nieto na svém twitteru po skončení setkání s potenciálním prezidentem Spojených států.

Tým Hillary Clintonové se neúspěchu Trumpa v Mexiku okamžitě chopil, když nazval výstavbu zdi klíčovým tématem jeho volební kampaně. „Když ale dostal příležitost ukázat své údajně vynikající vyjednávací schopnosti, selhal na celé čáře. Trump dokáže o svých vyjednávacích dovednostech hovořit celé hodiny, ale nemá dostatek kuráže obhájit své předvolební sliby v přední linii. Navíc Trump lhal, když tvrdil, že se mu podařilo se s mexickým prezidentem dohodnout,“ uvedl v prohlášení šéf kampaně Hillary Clintonové John Podesta. Nicméně Trump si stále trvá na tom, že „Mexiko na 100 % za plot zaplatí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…