Čí zájmy hájíte? Nestydíte se za peníze od nás, když námi pohrdáte? Bělobrádek čelil čtenářům a mimo jiné naznačil, jak málo si vydělá

16.01.2016 19:51

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek odpovídal na svém osobním profilu na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Čí zájmy hájíte? Nestydíte se za peníze od nás, když námi pohrdáte? Bělobrádek čelil čtenářům a mimo jiné naznačil, jak málo si vydělá
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

Jeden ze čtenářů se Bělobrádka zeptal na práci České televize a na propagandu a odpornou manipulaci, která je servírovaná podle něj i dětem. Poukázal i na pohádku o Sněhurce, která se setká s černochem a v níž se mimo jiné vypráví o tom, že měla jednu jedinou vadu – a to, že byla bílá.

Bělobrádek však dle svých slov relativně s prací televize je spokojen. „K vysílání je kompetentní přijímat stanoviska Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která je nezávislá. Mně nepřísluší ovlivňovat chod nezávislé TV veřejné služby. Všechny názory zveřejňovat nemůže, např. ty, které směřují k potlačování práv a svobod,“ odpověděl Bělobrádek.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Čí zájmy dooprady hájíte, když ne ty naše? A nevadí vám, že pobíráte za svou ‚činnost‘ plat od těch, kterými evidentně pohrdáte?“ zeptal se další čtenář. „Plním program a sliby, které jsem dal svým voličům a jednám podle svého vědomí a svědomí,“ odpověděl Bělobrádek s tím, že jeho plat je stále nižší než u soudců či prvoligových fotbalistů a hokejistů.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Další čtenář se odvolal na Bělobrádkova slova ohledně nezbytné podmínky k trvalému pobytu migrantů – dodržování našich zákonů. „Chcete tvrdit, že toto země jako Anglie, Francie, Holandsko, Belgie a Švédsko a v současnosti i Německo nebo Rakousko, Itálie po migrantech nepožadovaly? A jak tyto země dopadly? Kde berete tu jistotu, že zrovinka u nás to bude platit?“ zeptal se čtenář.

„Ano, migrační politika nebyla důsledná. Naší povinnosti je udělat maximum, aby zákony a předpisy dodržovali všichni. Naši občané i cizinci,“ zareagoval Bělobrádek. 

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

A jedna z otázek se věnovala i preferencím KDU-ČSL. „Jak si věříte pro nadcházející troje volby?“ zeptal se čtenář na senátní, krajské i sněmovní klání. „Budu rád, když v letošních krajských a senátních volbách uděláme lepší výsledek než v těch minulých. V Senátu obhajujeme tři mandáty v klubu, vše navíc bude velkým úspěchem. Ve sněmovních zatím stále průzkumy, jakkoli je beru s rezervou a většinou nám dávají méně než  je nakonec realita, dávají kolem 6,5 %. Budeme se snažit, aby to nakonec bylo lepší,“ zareagoval Bělobrádek.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…