Cikáni a sex. Kubera spustil v Senátu, to nesmíte minout

19.01.2017 12:20

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) se postavil k řečnickému pultíku v horní komoře Parlamentu, aby promluvil k projednávanému zákonu zakazujícímu kouření v restauracích. „Já tu budu opravdu dlouho,“ varoval všechny. A spustil.....

Cikáni a sex. Kubera spustil v Senátu, to nesmíte minout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Jaroslav Kubera je vášnivým kuřákem. Hned na úvod připomněl, že nacisté také zakazovali kouření. Adolf Hitler zřejmě soudil, že kouření se nehodí do obrazu úžasného nadčlověka. Tuto informaci si člen horní parlamentní komory půjčil ze článku MF Dnes z roku 2008. A to byl teprve začátek.

Připomněl také, že podle OSN jsou velkými kuřáky Japonci a Korejci, ale současně se příslušníci těchto národů dožívají nejvyššího věku. Vedle toho bychom neměli zapomínat, že rakovina napadá i nekuřáky. „Málo známým faktem je, že pojem pasivní kouření je pojem, který je přisuzován nacistům,“ podotkl od pultíku Kubera. Není prý prokázáno, že by pasivní kouření způsobovalo rakovinu. „Ze závěru výzkumu vyplývá, že u dětí a partnerů kuřáků žijících v zakouřeném prostředí nebyl prokázán vyšší výskyt rakoviny plic. Ukazuje se, že to, co zabíjí, není kouření, ale přestání kouření. U lidí, kteří přestali kouřit, se zvyšuje riziko rakoviny plic,“ pálil dál Kubera citacemi z článku.

Anketa

Kdo má víc vaší úcty a respektu?

hlasovalo: 13348 lidí

Mnohem podstatnější podle něj je, že cigaretový kouř smrdí a to je hlavní důvod, proč na cigarety tolik lidí nadává. Je to smrad, který pronikne do oblečení, do záclon a tak podobně. „Ten smrad je to základní. ... Zřejmě proto EU zakázala voňavé cigarety, aby měla ještě větší argument pro zákaz kouření,“ rýpl si Kubera.

„Další takové tvrzení, že pan prezident rozděluje společnost, že ji nestmeluje. A co děláme my? Místo toho, abychom hledali ten nejmenší společný jmenovatel, tak rozdělujeme!“ hřímal senátor. Nešetřil ani lékaře. „Lékaři vědí, jak je to nebezpečné, ale kouří jak cikáni. A tady budou pro návrh někteří lékaři hlasovat, protože se stydí,“ zesiloval hlas u pultíku.

Když už se zakazuje kouření, proč nezakázat taky sex, pokud jeho účelem nebude plození dětí. Každá soulož, u které se lidé nepokouší zplodit dítě, je přece zbytečná. „A nejsem si jist, zda není zdraví škodlivá,“ podotkl senátor. Podobných úvah by se našlo ještě mnoho.

Zákon zakazující kouření považuje Kubera za zvěrstvo a věří, že jeho názor sdílí i celá řada voličů. Rád se proto inspiruje u aktivistů z Rekonstrukce státu. Bude se chovat maximálně transparentně. „My před volbami zveřejníme jména všech poslanců a všech senátorů, kteří hlasovali pro toto zvěrstvo. Bylo by to asi nepříjemné,“ řekl Kubera.

Kuřákům dal také pár dobrých rad. Prý se dá kouřit na záchodech pro vozíčkáře, protože tam často schází čidlo na kouř. Přidal i jednu historku o tom, jak se dá kouřit v letadle na toaletách. Čidla na kouř se tam dají obejít. „Začali jsme tam lepit samolepící dámské vložky. My jsme původně kouřili do záchodu, ale oni už to předělali nějak jinak, takže už to nejde,“  posteskl si.

Suma sumárum, zákaz kouření považuje za hloupost a vyzývá své kolegy k tomu, aby hledali nějaký rozumný kompromis a ne „šílenost“, která teď leží v Senátu.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …