Čím dál více lidí si pořizuje zbrojní průkaz. Důvodem jsou hlavně imigranti

19.07.2016 21:04

Počet vydaných zbrojních průkazů roste. Obrat způsobily hrozba terorismu i migrace. Píše o tom server iHNed.cz.

Čím dál více lidí si pořizuje zbrojní průkaz. Důvodem jsou hlavně imigranti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Za poslední rok poprvé po dlouhé době přibylo vlastníků zbrojních průkazů. Povolení vlastnit střelnou zbraň si pořídilo osm tisíc Čechů. Velká část z nich má totiž obavy o svou bezpečnost.

„Vzhledem k aktuální situaci, migrační krizi a terorismu je logické, že si o zbrojní průkaz žádá více lidí. Lidé prostě mají strach,“ uvedla tisková mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová s tím, že počet přihlášek kulminoval v zimě. Nárůst byl na přelomu roku podle mluvčí královéhradecké krajské policie Ivany Ježkové téměř stoprocentní. 
 
Češi nyní vlastní skoro 785 tisíc zbraní, od konce roku 2014 jich přibylo přes třicet tisíc. To samozřejmě těší obchodníky se zbraněmi a střelivem. Počet prodaných zbraní jim totiž vzrostl zhruba o třicet procent. Jak uvedl například majitel obchodu Security Arms z Turnova, lidé kupují hlavně levné zbraně, které chtějí pro obranu rodiny a domu. 
 
Původní text ZDE.
 
Oproti tomu ve větších městech jdou na odbyt revolvery, pistole i brokové pumpy, zájem je i o pušky a samopaly se zablokovanou automatickou funkcí. 
 

K získání zbrojního průkazu je potřeba praktických zkoušek. Ty spočívají ve třech zhruba dvouhodinových lekcích. Na vlastní zkoušky – písemný test a praktické prověrky – se čeká měsíce. Psychotesty vyžadovány nejsou. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…