Čína sleduje prominentní Čechy, píší naši novináři. Plán pro budoucnost

16.09.2020 19:34

Podle informací serveru Aktuálně.cz shromažďuje Čína informace o stovkách prominentních Čechů. O ministrech, jejich rodinách včetně dětí, ale také o policistech, kteří z hlediska čínských komunistů mohou být v budoucnu využiti. Informace prý sbírala firma napojená na armádu.

Čína sleduje prominentní Čechy, píší naši novináři. Plán pro budoucnost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čínská armáda

Anketa

Bojíte se COVIDu-19? (Ptáme se od 16.9.2020)

41%
59%
hlasovalo: 21104 lidí
Čínští komunisté ve velkém schraňují informace o osobách, které by možná mohly na Západě v budoucnu využít. Ukazují to informace uniklé z databáze, kde se najdou i Češi – ministři, ale i policisté a jejich rodiny. Nechybí ani informace o jejich dětech. O Češích se prý informacxe sbírají asi od roku 2017. Mělo se tak dít přes firmu Zhenhua Data Technology. Na její aktivity upozornil whistleblower, který předal informace Američanům.

Mezi analyzovanými osobami lze najít šéfa BIS Michala Koudelku, bývalého ministra spravedlnosti za hnutí ANO Roberta Pelikána, stávajícího ministra obrany za hnutí ANO Lubomíra Metnara nebo šéfa poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Čínští komunisté prý věnovali pozornost i Hradu a analyzovali vystupování a okolí prezidenta Miloše Zemana.

 Sbírané informace se mají týkat příbuzenských vztahů zájmových osob, jejich vystupování na veřejnosti, ale také sledování sociálních sítí dotčených subjektů.

V části uniklé databáze, kterou Aktuálně.cz získalo, jsou jména sedmi stovek Čechů. Velmi pravděpodobně přitom jde jen o fragment toho, co čínský armádní kontraktor shromažďoval,“ napsal server s tím, že v databázi informace o 2,4 milionu sledovaných osob. BIS už uniklá data z čínské databáze analyzuje. „V roce 2017 tak (Číňané) zaevidovali třeba dnes teprve čtyřletého syna nyní už bývalého ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). Ten se o rok dříve postavil za svého lidoveckého kolegu Daniela Hermana, který na ministerstvu kultury přijal tibetského duchovního vůdce dalajlamu,“ doplnil server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…